A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Kékfrankos Reserve

Takler Pince Kékfrankos Reserve 2011

Véleményünk szerint

Rögtön határozottan lép fel a bor előbb vaníliára és dohányra, majd érett bogyós gyümölcsökre emlékeztető illata. A korty ívét a közepes súlycsoportba sorolható, egymás mellett haladó savak és tanninok rajzolják ki. Az ízvilágban a gyümölcsösség egyértelműen átveszi az első helyet a hordós érlelés fűszeres jegyeitől. A test mértéktartó, az alkohol magasabb érzetű, de az intenzív aromatika és a savak kordában tartják. Egyenes irányú, gyümölcsökön alapuló, hosszú lecsengéssel bíró bor.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2014-05-06

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Szekszárd
 • Alkohol %

  14,0 %
 • Palackmennyiség

  6700
 • Ár

  3750 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% kékfrankos

Takler Pince borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Öreg, 20-40 éves tőkék tökéletesen beérett szőlőjéből készített bor, amely érett meggyes, aszalt szilvás illatával és ízvilágával a fajta jellegzetes karakterét mutatja meg. Hosszú, lendületes bor, vibráló zamatokkal, érett cserzőanyaggal, finom új fás jegyekkel.

Érlelési információk

14 hónapig tartó tölgyfa hordós érlelés. 2013 júliusában palackozva.

Hol vásárolható meg

Bortársaság

Takler Pince bemutatása

Családi vállalkozásunkat hárman irányítjuk, Takler Ferenc és két fia. 51 ha saját szőlőültetvénnyel rendelkezünk. Filozófiánk, hogy érett szőlőből, visszafogott terheléssel a szekszárdi borvidék értékeit messzemenőkig tükröző, egyedi karakterű borokat készítsünk, amelyekre leginkább a testesség, bársonyosság, és zamatgazdagság a legjellemzőbb.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!