A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Kékfrankos Alte Reben

Heimann Családi Birtok Kékfrankos Alte Reben 2012

Véleményünk szerint

A sokrétű, gyümölcsökre fókuszáló illat áfonyás, szedres, fekete ribiszkés asszociációi rögtön jó benyomást tesznek a kóstolóra. A korty dinamikáját a savak határozzák meg, ezek ereje felülmúlja a közepesnél nagyobb testet és alkoholtartalmat anélkül, hogy visszafogná a bor kifejezőkészségét. A tannin mennyisége közepes. Érett, sötét bogyós gyümölcsökre és fűszerekre emlékeztető aromatika teljesedik ki az ízvilágban is. Hosszú lecsengéssel bíró, kompakt bor, amely felépítésénél és zamatgazdagságánál fogva további érlelésre alkalmas.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2014-06-10

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Szekszárd
 • Alkohol %

  14,0 %
 • Palackmennyiség

  4200
 • Ár

  3200-3500 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% kékfrankos

Heimann Családi Birtok borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Az Alte Reben elnevezés a bor öreg tőkéről való származására utal. Egy akkor 32 éves ültetvényt 2008-ban újítottunk fel, mert borát értékesnek tartottuk. Egy kifejezetten meggyes aromákat tartalmazó, mélyen cizellált ízű kékfrankos született 2012-ben, melynek markáns savgerince van. Ez emeli ki a gyümölcsöket, és véleményünk szerint egy hosszan megtartó erőt is ad a bornak. Érlelése 10 hl-es ászokhordókban történt, melyet kiegészítettünk egy darab 5 hl-es új tölgyfahordó tartalmával.

Érlelési információk

A bor 1000 literes hordókban érett és 2014. március végén palackozták.

Pinceidő

3-4 év

Hol vásárolható meg

2014 őszétől lesz forgalomban a Bortársaságnál.

Heimann Családi Birtok bemutatása

A Heimannok tizedik generációja veszi kézbe a metszőollót Szekszárdon. Zoltán fiúnk világlátott céhlegény, de már a családi manufaktúra szerves része. Fent élünk az Iván-völgy tetején, az ősi présházban. Mögöttünk húsz hektár, négy tagban, két kilométeres átmérőjű körön belül. Innét karnyújtásnyira van a mennyország. Földkórosak vagyunk, bele vagyunk szerelmesedve a szőlőbe, a természetbe, az életbe, a kadarkába, a kékfrankosba, a játékba, amit a hazai és világfajták egyensúlya kínál. Dolgunk van vele, műveljük, hogy érték legyen belőle. Ez a feladatunk. Az ember megértheti önmagát, önmagán keresztül a természetet, és ha a kettő harmonikus egyensúlyba kerül, abból megszületik egy palack bor. A bor mögött munkás hétköznapok, a természet kiszámíthatatlan szeszélye, címke, nyomdaköltség, dugó, üveg, szőlőmunkások bére, a hivatalnak packázásai, de végül mindig felülkerekedik az öröm és az élet szeretete. Szembe megyünk a harsány, kérész életű divattal. Hosszú távon szeretnénk közvetíteni a gyümölcsösség örömét, a savak üde játékát, az ízek természetes, kozmetikázatlan tisztaságát, a test eleganciáját. Ha mindebből stílus születik, az már a ráadás.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!