A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Kékfrankos Válogatás

Thummerer Pince Kékfrankos Válogatás 2006

Véleményünk szerint

Rubin szín. Illatában málnalekvár, kevés menta. Főtt vegetális jegyek, fekete bors, kis füstösség. A kortyban szintén málna, eper, kis lekvárosság, bors, illetve szegfűszeg. Az 5,6 gramm savhoz képest több tannin. Lefelé ívelő szerkezet, már túl van a csúcsán, de még mindig jó ivású bor.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2015-08-26

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Eger
 • Alkohol %

  14,5 %
 • Palackmennyiség

  nincs adat
 • Ár

  3590 ft
 • Fajtaösszetétel

  100% kékfrankos

Thummerer Pince borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Termőhely: Egri Borvidék, Szomolya Nagyvölgy-tető, Novaj Juhszalagos dűlő. Rendkívüli nagy évjárat, meleg napsütéses nyár, hosszú ősz, ideális csapadékviszonyok. Visszafogott termésmennyiség. 10-15 hl-es új fahordós érlelés egy éven át. A 2006-os ősz egyik kincse lett ez a fajta. A gondosan megőrzött gyümölcsösség mellett tartalmas borkarakter, intenzív illat, diszkrét tannin, finom savak, harmónia jellemzi.

Érlelési információk

tölgyfahordós érlelés

Thummerer Pince bemutatása

A Thummerer Pince 1984 óta szőlőtermesztéssel és borászattal foglalkozó családi vállalkozás, mely az Egri Borvidéken elhelyezkedő 100 ha saját telepítésű szőlőterület terméséből készíti a borait. Széles szőlőfajta-választék jellemzi a gazdaságot. Kizárólag a magas minőség elérése a cél és minden évben egy-egy különlegesség létrehozásával a választék gazdagítása. A 4200 m2-es, vulkanikus tufakőzetbe vájt kiegyenlített klímájú pincerendszer ideális körülményeket biztosít a borok érleléséhez.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!