A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Egri Kékfrankos

Gróf Buttler Borászat Egri Kékfrankos 2011

Véleményünk szerint

A bor illata közepes koncentrációjú, jegyeiben a meggyes, szilvás, ribizlis vonal hűvös asszociációkra tesz szert, mindezt kevés avar és fűszeresség kíséri. A korty dinamikáját az határozza meg, hogy benne a savérzet erőteljesebb, mint a tannin. Ennek okán az ízintenzitás az illatnál visszafogottabb, szikárabb, feszesebb. A testhez hasonló közepes tanninérzet még fiatalosnak, kissé rendezetlennek hat, de ez a bor potenciális élettartamának figyelembevételével nem tűnik problémának, egyszerűen több palackos érlelésre van még szükség.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2014-02-04

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Eger
 • Alkohol %

  14.0 %
 • Palackmennyiség

  2533
 • Ár

  3050 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% kékfrankos

Gróf Buttler Borászat borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Fajtajelleges aromák köszönnek vissza a borból, piros bogyós gyümölcsök és bors. Komplexszé az ásványosság és a hordófűszerek teszik ezt a bort. Lédús gyümölcsökben gazdag, ásványos, tüzes vörösbor.

Érlelési információk

Tölgyfa hordós érlelés.

Hol vásárolható meg

IFDT, Kézműves Borok Háza, Borterasz.hu, Klassz.hu, egyéb vinotékák

Gróf Buttler Borászat bemutatása

A rendkívüli minőségű szőlő értékeit megőrizve, hagyományos eljárással készülnek a Gróf Buttler borok. A gyümölcs épségére már a szüret során is kiemelt figyelem jut, és ez a szemlélet kíséri végig a teljes feldolgozási folyamatot. A kisládás kézi szüretet követően, a préselést és a szűrést kihagyva a kékszőlőt bogyózzuk, a bogyókat kíméletesen megroppantjuk, majd kádakban, kézi csömöszölés mellett erjesztjük. Az alkoholos erjedést követően a bort lefejtük és kiváló minőségű tölgyfahordókban érleljük. Fehérboraink részben reduktív technológiával készülnek, megőrizve a szőlő termőterület adta gazdag ízvilágát. A bor készítése során minimális kén kivételével semmilyen anyagot nem adunk a borhoz, az erjedés is spontán, természetes élesztőkkel megy végbe.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!