A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Kései szüretelésű Olaszrizling

Gál Lajos Pincészete Kései szüretelésű Olaszrizling 2004

Véleményünk szerint

Az aranysárga bor illata kezdetben kissé zárt, de egy kis levegőztetés után őszi gyümölcsök és citromos, mézes tea érezhető a pohárban. A félédes bor ízében is ezek a jegyek köszönnek vissza. Ételajánlatunk kelet felé kacsint, így egy gyömbéres, mézes csirkét vagy sertést készítenénk hozzá és stílszerűen szintén keleties hangulatú világzenét hallgatnánk a vacsora közben.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2008-08-28

 • Típus

  Félédes
 • Borvidék

  Eger
 • Alkohol %

  12.0 %
 • Palackmennyiség

  1500
 • Ár

  4000 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% olaszrizling

Gál Lajos Pincészete borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

A 2004-es évjáratban az Olaszrizling ültetvényünk egy részét elkapta a nemes rothadás, vagyis a botritys cinerea. Ennek, a talajnak, és a fajtának az együtteséből született ez a nagy egri fehérbor, mely, bár félédes, nem elsősorban a maradékcukorról, hanem a botrityses ízvilág és a minerális jegyek kifinomult harmóniájáról és eleganciájáról szól. „Eger környékének legjobb rizlingjei rendre a «szóláti» területről érkeznek. Volt, aki traminisnek, másik bírálónk trópusi gyümölcsökre emlékeztetőnek találta illatát. Telt, de az alkohollal remek egyensúlyban lévő savai miatt mégis frissnek hat ez a kiváló félédes bor” Tonella 2006./4. Fogyasztását 12-14 ºC-on ajánljuk kéksajtokhoz, ementálihoz, édes gyümölcsökhöz és nem túl édes desszertekhez.

Érlelési információk

Tölgyfahordós érlelés

Pinceidő

5 év

Hol vásárolható meg

Borárium (Mammut 1, Aréna Plaza), Bor és Más

Gál Lajos Pincészete bemutatása

A birtok célja olyan hagyományos egri bor előállítása (hagyományos technológiával), amelyet a ma embere is megért és értékel. Legfontosabb boraink: Egerszóláti Olaszrizling és Egri Bikavér


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!