A pincészet borbemutatása
A 2004-es évjáratban az Olaszrizling ültetvényünk egy részét elkapta a nemes rothadás, vagyis a botritys cinerea. Ennek, a talajnak, és a fajtának az együtteséből született ez a nagy egri fehérbor, mely, bár félédes, nem elsősorban a maradékcukorról, hanem a botrityses ízvilág és a minerális jegyek kifinomult harmóniájáról és eleganciájáról szól. „Eger környékének legjobb rizlingjei rendre a «szóláti» területről érkeznek. Volt, aki traminisnek, másik bírálónk trópusi gyümölcsökre emlékeztetőnek találta illatát. Telt, de az alkohollal remek egyensúlyban lévő savai miatt mégis frissnek hat ez a kiváló félédes bor” Tonella 2006./4. Fogyasztását 12-14 ºC-on ajánljuk kéksajtokhoz, ementálihoz, édes gyümölcsökhöz és nem túl édes desszertekhez.
Érlelési információkTölgyfahordós érlelés |
Pinceidő5 év |
Hol vásárolható meg
Borárium (Mammut 1, Aréna Plaza), Bor és Más
Gál Lajos Pincészete bemutatása
A birtok célja olyan hagyományos egri bor előállítása (hagyományos technológiával), amelyet a ma embere is megért és értékel. Legfontosabb boraink: Egerszóláti Olaszrizling és Egri Bikavér