A pincészet borbemutatása
A Csobáncon, illetve a Bács-hegyen termett szőlőből készített, 3-5 éves használt 500 literes magyar tölgyfahordókban 10 hónapig érlelt, finomseprőn tartott bor.
Érlelési információkTölgyfahordós érlelés. Palackozva: 2016.07. |
Pinceidő2017-ig |
Sabar Borház bemutatása
A Káptalantóti határában emelkedő Sabar-hegyen található a Sabar Borház birtokközpontja és szőlőterületeinek nagy része. A termőhelyet hűen tükröző, jó ár/érték arányú fajtaboraikra hamar felfigyeltek a borfogyasztók. 2009-es megalakulásuk óta eltelt időben termőterületeik 7 hektárra bővültek, felújítottak és újra borral töltöttek meg két Sabar-hegyi pincét. A borászat vezetőjének, Ádám Gábornak a célja a kiváló minőségű borok készítse, a helyi közösség építése és a Badacsonyi borvidék hírnevének öregbítése.