A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Királyleányka

Hilltop Borászat Királyleányka 2009

Véleményünk szerint

Majd kicsattan. Tiszta, jó fellépésű illat, amely a benne buzgó citrus- és virágaromák miatt olyan friss akár az a bizonyos harmat. A kortyot lenyelve is maradunk ennél a képnél, hiszen vitán felül áll, hogy ez a bor az éles, tömör savakról szól. A könnyed test és a visszafogott alkohol azonban épp olyan mértékű, hogy tartalmat ad az élénkség mellé. A hosszú utóíz szintén kellemes emléket hagy a szánkban. Egy lendületes pezsgő erejével bír, úgyhogy jó választás aperitifnek, de szépen kísérne salátával, olívabogyóval és fetasajttal elkészített szendvicseket is.

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2010-06-22

  • Típus

    Száraz
  • Borvidék

    Neszmély
  • Alkohol %

    11.0 %
  • Palackmennyiség

    13000
  • Ár

    665 Ft
  • Fajtaösszetétel

    100% királyleányka

Hilltop Borászat borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Szalmasárga színébe zöldes árnyalatok vegyültek. A kehelyben persze légiesen mozog. Illatában hozza az (el)várt fajtajelleget, azaz a szőlővirág, az ibolya, a lime és a grépfrút könnyen felismerhető aromáit, gyorsan érkezik, sokáig időzik. Tiszta, egyszerű, frissítő. Kis szén-dioxid tartalma üdít,. Struktúrában hangsúlyosan a savaira épül, melyek dinamikusak, frissek, roppannak, de nem nyilalnak. A szájban nem várt tartóssággal szerepel, mégis könnyű ízű, élvezetes. Tökéletes fröccsalapnak is.

Érlelési információk

Reduktív módon készült.

Pinceidő

1 év

Hol vásárolható meg

Tesco, Auchan

Hilltop Borászat bemutatása

Kezdetben minőségi borok értékesítésével foglalkoztunk, majd fokozatosan bortermelők is lettünk. 1993-ban vásároltuk meg a neszmélyi pincét, melyet néhány év alatt a XXI. század technológiájával működő borászattá fejlesztettünk, miközben Császáron is jelentős szőlőfeldolgozó kapacitást hoztunk létre.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!