A pincészet borbemutatása
A szőlőt viszonylag korán, 2012. szeptember 15-én szüreteltük egy több mint 30 éves Nivegy-völgyi olaszrizling ültetvényről, amelyet folyamatosan - kizárólag olaszrizlinggel - fiatalítok. A mustot hűtéssel, kb. 7-8 Celsius-fokon tisztítottam (ülepítettem). A bor acéltartályban erjedt ki, és a palackozásig végig acéltartályban volt. Derítés és szűrés után december végén került palackba. Hagyományosan ez az elsőként palackozott borom minden esztendőben, egyúttal indikátora, hírnöke is annak, hogy mit várhatok a fahordóban készülő társától. A 2011-es évjárat után a forró 2012-es sem kedvezett a savaknak, mégis úgy vélem, hogy a bor elevenségét, játékosságát biztosító mennyiséget a szőlő megőrizte. A célom nem egy reduktív, technológiai egyenbor készítése volt, hanem hogy érvényesülni hagyjam a termőhely adottságait, az öreg szőlőültetvény által a felszínre hozott ízeket, vitalitást.
Érlelési információkA bor három hónapot töltött tartályban. |
Hol vásárolható meg
Nem kerül kereskedelmi forgalomba.