A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Nagykút Olaszrizling

Söptei Pince Nagykút Olaszrizling 2014

Véleményünk szerint

Illatában édes, mézes jegyek. Nektár, sárga virágok, érett barack, kis mandula. A sárga virágok, a mandula és a barack a kortyban visszaköszönnek. Mellette jelentős hordóhasználat jelenik meg, emiatt a korty kevésbé elegáns. Mindehhez kellő savak társulnak, az édes tónust szájban citrusok kísérik. A korty végét kesernye viszi. Némi botritisz érezhető ki, ami inkább az illatban szép. Kis oxidáltság.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2015-10-06

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Balatonfüred-Csopak
 • Alkohol %

  12,0 %
 • Palackmennyiség

  1000
 • Ár

  4000 ft
 • Fajtaösszetétel

  100% olaszrizling

A pincészet borbemutatása

érett alapanyag, magas extrakt tartalom, minimálisan botrytises. Jó egyensúly sav és alkohol tekintetében. Maradék cukor: 1,6 g/l. Sav: 5,4 g/l.

Érlelési információk

tartályos, 9 hónap palackozva: 2015.08.05.

Pinceidő

2 év

Söptei Pince bemutatása

Vállalkozásunk a Balaton északi partján elhelyezkedő, Balatonfüred - Csopaki borvidék területén ( a Pécselyi – medencében ), szőlőműveléssel és minőségi borászattal foglalkozik. Családunk szőlő és bortörténeti múltjának kezdete a filoxéra vész után, a XIX. sz. végére tehető. Ezt követően kisebb-nagyobb akadályokat leküzdve, mai formájában 1997-ben jött létre a szőlészetet, borászatot és a hozzá kapcsolódó gasztronómiát egybe fogó Söptei Pince. Filozófiánk, hogy ebben a három szakmában, amely szerintünk elengedhetetlenül közel áll egymáshoz a siker alapja a közös akarat, az elszántság és a becsületes munka. Ezért a vidék adta lehetőségeket és szakmai tudásunk legjavát ötvözve próbáljuk elképzeléseinket valóra váltani, hogy helyet tudjunk teremteni magunknak a magyar borkultúrában.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!