A pincészet borbemutatása
érett alapanyag, magas extrakt tartalom, minimálisan botrytises. Jó egyensúly sav és alkohol tekintetében. Maradék cukor: 1,6 g/l. Sav: 5,4 g/l.
Érlelési információktartályos, 9 hónap palackozva: 2015.08.05. |
Pinceidő2 év |
Söptei Pince bemutatása
Vállalkozásunk a Balaton északi partján elhelyezkedő, Balatonfüred - Csopaki borvidék területén ( a Pécselyi – medencében ), szőlőműveléssel és minőségi borászattal foglalkozik. Családunk szőlő és bortörténeti múltjának kezdete a filoxéra vész után, a XIX. sz. végére tehető. Ezt követően kisebb-nagyobb akadályokat leküzdve, mai formájában 1997-ben jött létre a szőlészetet, borászatot és a hozzá kapcsolódó gasztronómiát egybe fogó Söptei Pince. Filozófiánk, hogy ebben a három szakmában, amely szerintünk elengedhetetlenül közel áll egymáshoz a siker alapja a közös akarat, az elszántság és a becsületes munka. Ezért a vidék adta lehetőségeket és szakmai tudásunk legjavát ötvözve próbáljuk elképzeléseinket valóra váltani, hogy helyet tudjunk teremteni magunknak a magyar borkultúrában.