A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Kőmagas Badacsonyi Rajnai Rizling

Borbély Családi Pincészet Kőmagas Badacsonyi Rajnai Rizling 2010

Véleményünk szerint

Mélyebb sárga színárnyalatot ölt magára poharunk, amelybe beleszagolva leginkább a palackos érlelés kifejező, érett, mézes tónusait érezzük. A korty szélsőségesebb karakterrel bír; aromatikáját fűszeres, gyógynövényes, kesernyés ízek határozzák meg, amelyek sokáig kitartanak a lecsengésben. A súlyos ízvilág mögött egy közepes súlyú test, valamint alacsony alkoholtartalom áll. A savak összességükben nem túlzóak, de van, amikor átcsillannak a kompozíción.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2013-05-14

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Badacsony
 • Alkohol %

  12.0 %
 • Palackmennyiség

  1500
 • Ár

  1900 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% rajnai rizling

A pincészet borbemutatása

A család legkedvesebb ültetvényéről a Csobánc hegy déli lankáin, vulkáni utóműködés során kialakult Kőmagas dűlőből származik ez a tölgyfahordóban 5 hónapig érlelt kiváló bor. Jellegzetes aromái és elegáns savtartalma az egyedi bazalt talajnak köszönhető.

Érlelési információk

5 hónap erjesztés és érlelés 500 literes tölgyfahordóban, majd 10 hónap palackos érlelés a piacra kerülést megelőzően.

Pinceidő

3-5 év

Hol vásárolható meg

Dionysos Borház, Tiszavirág Étterem szeged

Borbély Családi Pincészet bemutatása

A Borbély Családi Pincészetet régi családi hagyományú szõlõtermesztésre és borkészítésre épülve, apáról fiúra szállva alapítottuk újjá 1996-ban. 18ha termõ szõlõterületünkön a Badacsonyi borvidékre jellemző tradicionális fajták, kiváló szõlõjébõl – a kiemelt minőségre törekedve – saját feldolgozással készítjük egyedi ízvilágú borainkat. Kézműves borászatunkban ragaszkodunk a hagyományokhoz, így boraink ászokhordós érlelés után kerülnek palackba. Borainkban megtalálható az érett szőlő gyümölcsös illata, zamata, és a vulkáni talaj adta minerális, terroir jelleg. Olaszrizling Aszú borunkkal Borbély Gyula a 2007-es év Balatoni Borok Mestere címet nyerte el. Látva a borturizmus fejlődését, és a fogyasztókkal való személyes kapcsolattartás fontossága miatt kialakítottuk hangulatos borházunkat és vendégházunkat. A szőlőskertek ölelésében található komfortos, 8-10 fő számára kényelmes vendégházunkban a borbarátok egész évben megpihenhetnek.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!