A pincészet borbemutatása
A Loew család több generáció óta áll szoros kapcsolatban az elzászi borvidékkel, bár a II. világháborút követően az öröklődés megszakadt pár évtizedre. Etienne 1996-ban, 22 évesen döntötte el, hogy borász lesz és mára 12 hektár szőlőültetvénnyel rendelkezik valamint 4 teljes munkaidős dolgozót foglalkoztat. Ültetvényei foltszerűen terülnek el, szétszóródva egy 15 km sugarú körben, egy tucat olykor meszes, olykor márgás, olykor homokos rajna-menti talajon. A különböző terroirok, mint a Cormier, a Bruderbach, a Sussenberg vagy a Muschelcalck mind határozott karakterű bort adnak, viszont az igazán különleges ízekkel a Grand Cru-dűlők borai ajándékozzák meg a fogyasztót. Etienne 2000 óta organikus, 2004 óta biodinamikus szőlőtermesztést végez. A biodinamikus módszerek alkalmazásával például mind a talaj, mind pedig a szőlőnövény fogékonyabb lesz környezetére: az éghajlatra, a nap és a hold ritmusára. A szőlőt kézzel szüreteli és válogatja, az erjesztéshez pedig kizárólag természetes élesztőt használ. Mivel nincs cukor- és savkorrekció, ezért minden bor hű és kiegyensúlyozott képet ad az ültetvény fekvéséről, az évjáratról, és az egész éven át tartó szőlőművelésről. Kifinomult és előkelő Rajnai rizling Elzászból. Halványsárga szín, zöldes árnyalatokkal. Klasszikusan rizlinges, érett illat, marcipános, körtés felütéssel. Erőteljes, karakteres, minerális zamat, mely az árnyalatnyit élénk, porózus érzetű savakkal és a finom meszességgel kiválóan kiegészíti a bor tökéletes frissességét. A bor egyensúlya tökélyre csiszolt. Hűtve tenger gyümölcsihez, kagylókhoz és rákfélékhez, valamint krémes szószokkal tálalt halételekhez ajánljuk.
Érlelési információk6 hónapos tartályos érlelés. |
Pinceidő1,5 év |
Hol vásárolható meg
Borkorzo.hu