A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Kőmagas Rajnai Rizling

Borbély Családi Pincészet Kőmagas Rajnai Rizling 2013

Véleményünk szerint

A szalmasárga színű bor illatát a trópusi asszociációk mellett kezdődő benzolosság jellemzi. A kortyot a határozott savak egyenessé teszik, és e szerkezeti elemnek rendelődik alá a többi is. A test és az alkohol az elegáns felépítéshez híven a könnyed kategóriában marad. Az ízvilág visszafogott és letisztult, jegyeiben a citrusok mellett finoman tűnnek fel a fahordós érlelés fűszeres zamatai. A savak hosszúvá teszik a lecsengést is.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2015-05-14

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Badacsony
 • Alkohol %

  12,5 %
 • Palackmennyiség

  3000
 • Ár

  2500 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% rajnai rizling

A pincészet borbemutatása

A család legkedvesebb ültetvényéről, a Csobánc-hegy déli lankáin, vulkáni utóműködés során kialakult Kőmagas-dűlőből származik ez a tölgyfa hordóban 6 hónapig érlelt kiváló bor. Jellegzetes aromái és elegáns savtartalma az egyedi bazalttalajnak köszönhető. A különleges összetételű bazalt- és homokkő sziklákból álló talaj egyedi ásványosságot, a 2013-as évjárat pedig szépen fejlődő bort eredményezett,.

Érlelési információk

6 hónap erjesztés és érlelés 500 literes tölgyfa hordóban. A palackozásra 2014 májusában került sor, ezt követően fél év palackos érlelés után került forgalomba.

Pinceidő

3-5 év

Hol vásárolható meg

Selection Delicates, Pampetrics Borkereskedés

Borbély Családi Pincészet bemutatása

A Borbély Családi Pincészetet régi családi hagyományú szõlõtermesztésre és borkészítésre épülve, apáról fiúra szállva alapítottuk újjá 1996-ban. 18ha termõ szõlõterületünkön a Badacsonyi borvidékre jellemző tradicionális fajták, kiváló szõlõjébõl – a kiemelt minőségre törekedve – saját feldolgozással készítjük egyedi ízvilágú borainkat. Kézműves borászatunkban ragaszkodunk a hagyományokhoz, így boraink ászokhordós érlelés után kerülnek palackba. Borainkban megtalálható az érett szőlő gyümölcsös illata, zamata, és a vulkáni talaj adta minerális, terroir jelleg. Olaszrizling Aszú borunkkal Borbély Gyula a 2007-es év Balatoni Borok Mestere címet nyerte el. Látva a borturizmus fejlődését, és a fogyasztókkal való személyes kapcsolattartás fontossága miatt kialakítottuk hangulatos borházunkat és vendégházunkat. A szőlőskertek ölelésében található komfortos, 8-10 fő számára kényelmes vendégházunkban a borbarátok egész évben megpihenhetnek.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!