A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Rajnai Rizling

Sabar Borház Rajnai Rizling 2014

Véleményünk szerint

Színe citrom. Illatában vegetalitás, termálos ásványosság, a szőlőfajtára jellemző petrolos jegyek. A kortyban citrusosság és ásványosság, zöldfűszerek, már-már karamelles karakter, végén egy kis keserű mandulával. A bor teste közepes, textúrája olajos. Jó savak támasztják alá, egyensúlyos és hosszú a korty. A hordó beépült. Karakteres ital, remek ár-érték aránnyal.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2015-12-28

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Badacsony
 • Alkohol %

  12,5 %
 • Palackmennyiség

  nincs adat
 • Ár

  2000 ft
 • Fajtaösszetétel

  100% rajnai rizling

A pincészet borbemutatása

Egy elegáns boregyéniség a Badacsony-hegy déli lejtőjéről (Köbölkút-Hármashegy dűlő), amely határozott savkészletével, részletgazdag gyümölcsösségével és finom ásványosságával hódít. A Rajnai rizling nagyon jól érzi magát a Badacsonyi borvidéken. Alkohol: 12,5% vol * Sav: 6,7 g/l * Extrakt: 24,3 g/l * Cukor: 1,3 g/l

Érlelési információk

Fél évig érlelődött 500 literes, enyhe pörkölésű osztrák Stockinger hordóban.

Pinceidő

2018-ig

Sabar Borház bemutatása

A Káptalantóti határában emelkedő Sabar-hegyen található a Sabar Borház birtokközpontja és szőlőterületeinek nagy része. A termőhelyet hűen tükröző, jó ár/érték arányú fajtaboraikra hamar felfigyeltek a borfogyasztók. 2009-es megalakulásuk óta eltelt időben termőterületeik 7 hektárra bővültek, felújítottak és újra borral töltöttek meg két Sabar-hegyi pincét. A borászat vezetőjének, Ádám Gábornak a célja a kiváló minőségű borok készítse, a helyi közösség építése és a Badacsonyi borvidék hírnevének öregbítése.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!