A pincészet borbemutatása
Csak a legjobb évjáratokban készítjük el ezt a házasítást, már 2009-ben megálmodta Gutman László a Koppány Vérét. Egyelőre még csak 2011-ben készült el a bor.
Érlelési információkTartályos, tölgyfahordós érlelés 36 hónapig. Palackozás időpontja: 2014. október. |
Gutman Pince bemutatása
Alapelv a kezdetektől, hogy csak saját termelésű szőlőből készítjük borainkat. Változatos talajszerkezetű dombvidéken, rengeteg kézimunkával, a környezet kíméletére törekedve immáron 8,5 ha területen művelünk szőlőt. Ültetvényeink Kötcsén, Szóládon, Kőröshegyen és a balatonlellei Kishegyen találhatóak, kiváló fekvésük és a Balaton közelsége valamint a dombok-völgyek változatossága miatt különös mikroklímájú területek, melyek magukban hordozzák a magas minőség lehetőségét. Célunk, hogy a szőlőből évről évre több értéket tudjunk a palackban megjeleníteni, és a Gutman-borok egyedi, felismerhető karakterrel rendelkezzenek, melyen keresztül a környezet és az ember közös alkotása felejthetetlen pillanatokat szerezzen a borszerető ember számára. Az árak tájékoztató jellegűek, kérjük mielőtt a helyszínre látogat tájékozódjon felőlük.