A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Kővilla Válogatás Cuvée

Csányi Pincészet Kővilla Válogatás Cuvée 2009

Véleményünk szerint

A bor magabiztosan, tisztán és jól értelmezhetően hozza sötét bogyós gyümölcsökre, például áfonyára és szederre emlékeztető jegyeit, amelyeket pörkölési asszociációk kísérnek. A kortyot az utóbbi, hordós érlelésre utaló aromakarakter és az erőteljes tanninok határozzák meg. A duett a lecsengésben is hosszan ott marad a nyelvünkön, mindez várhatóan további palackos érleléssel lekerekedik majd. Az ízvilágot a korty második felében az illatnak megfelelő gyümölcsök és étcsokoládé alakítja ki.

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2013-07-18

  • Típus

    Száraz
  • Borvidék

    Villány
  • Alkohol %

    14.0 %
  • Palackmennyiség

    8000
  • Ár

    3000 Ft
  • Fajtaösszetétel

    60% cabernet sauvignon
    40% cabernet franc

Csányi Pincészet borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

A cabernet sauvignon a nagyon jó kitettségű Dobogó-dűlőből, míg a franc szőlő a kisharsányi Hársosból származik, terméskorlátozott 50 q/hektáros ültetvényekről. Kierjedés után a bor 500 literes belülről kiégetett magyar tölgyfa hordókban (zempléni és mecseki tölgyből készültek) érlelődött 2 évig.

Érlelési információk

A bor két évet töltött tölgyfa hordóban és egy évet palackban a piacra kerülés előtt.

Hol vásárolható meg

borkereskedés, étterem, webshop: Veritas borkereskedés, Csányi Pincészet webshop, Pohárszék Borkereskedés és Kóstoló

Csányi Pincészet bemutatása

A Csányi Pincészet elődjét, a Chateau Teleki Borászatot Teleki Zsigmond alapította 1881-ben. A császári és királyi udvari szállító neve a filoxéra vész idején vált Európa szerte ismertté - az általa kikísérletezett, filoxérának ellenálló alanyfajták szelekciója révén. Pincészetünk a közelmúlt nagyszabású fejlesztéseinek eredményeképpen modern borászati üzemmé vált, ahol a haladó szellemű borkészítéshez nélkülözhetetlen technológia birtokában sem feledkezünk meg a kialakult nagyszerű borkészítési hagyományokról, melyek lényege: a szőlőben megtermelt értékeket maximálisan és nagy biztonsággal megjeleníteni a borokban. Korszerű szőlőfeldolgozó rendszerünk módszerében a hagyományokra épül, boraink hagyományos fahordós és barrique hordós érlelését pedig biztonságos palackozás követi - jelenleg legmodernebbnek számító palackozó gépsorral. Évente 2 millió palack bort készítünk.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!