A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Kreinbacher Extra Dry Pezsgő

Kreinbacher Birtok Kreinbacher Extra Dry Pezsgő NV

Véleményünk szerint

Citromsárga színű ez a pezsgő, amelynek illatát mértéktartó gyümölcsösség jellemzi – a sárgabarackos, almás asszociációk a leginkább meghatározóak benne. A kortyot a cukortartalom és az illattal párhuzamos, gyümölcsös jegyek kerekítik. Mindezeket azonban szorosan követik az ellenpólusként szolgáló savak. Zamatos ez a könnyed testen és alacsony alkoholtartalmon nyugvó, barátságos kompozíció.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2014-12-16

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Somló
 • Alkohol %

  12,0 %
 • Palackmennyiség

  nincs adat
 • Ár

  3200 Ft
 • Fajtaösszetétel

  85% furmint
  15% chardonnay

Kreinbacher Birtok borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Érett alma, grépfrút és kedves kesernye – egészen kerek pezsgő. Mélység, szép részletek, gazdag savak, furmint és chardonnay hosszú íze. Méthode traditionnelle eljárással készült. Az érlelési idő minimum 18-22 hónap, a dosage 16 gramm/liter.

Érlelési információk

Tradicionális pezsgő

Hol vásárolható meg

Bortársaság

Kreinbacher Birtok bemutatása

Kreinbacher József 2002-ben alapította a birtokot és vásárolta első dűlőit a Somló hegyen. 2003 óta folyamatos az ültetvények újratelepítése és az szőlészet, a birtok fejlesztése is, hogy a terroirt leginkább kifejező borok születhessenek meg. A borászat mára mintegy 40 hektáron, organikusan gazdálkodik és évente további 20 hektárról szüretel. A fő szőlőfajták a juhfark, a furmint, az olaszrizling és a hárslevelű, ezek mellett syrah-val is komoly eredményeket értek el. 2014-ben a Kreinbacher Birtok újabb mérföldkövéhez érkezett, bemutatkoztak első, az új birtokközponton készített tradicionális pezsgőik is, amelyek elkészítésénél Christian Forget champagne-i pincemester közreműködik.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!