A pincészet borbemutatása
Citrusos, grapefruitos, enyhén füstös és furmintra jellemző fanyar illatok. Ízében diszkrét akácosság, mellette grapefruit és citrom emelkedik ki, miközben a szájpadláson érezhető, emnnyire feszes a mousse. Gazdag és igen jó szerkezetű pezsgő, amelyben a mérsékelt 10 g/l hozzáadott cukor ideális egyensúlyt biztosít. Utóíze hosszan érezhető, készen áll a fogyasztásra és minden újabb alkalommal jó választás.
Érlelési információkMéthode traditionelle. |
Kreinbacher Birtok bemutatása
Kreinbacher József 2002-ben alapította a birtokot és vásárolta első dűlőit a Somló hegyen. 2003 óta folyamatos az ültetvények újratelepítése és az szőlészet, a birtok fejlesztése is, hogy a terroirt leginkább kifejező borok születhessenek meg. A borászat mára mintegy 40 hektáron, organikusan gazdálkodik és évente további 20 hektárról szüretel. A fő szőlőfajták a juhfark, a furmint, az olaszrizling és a hárslevelű, ezek mellett syrah-val is komoly eredményeket értek el. 2014-ben a Kreinbacher Birtok újabb mérföldkövéhez érkezett, bemutatkoztak első, az új birtokközponton készített tradicionális pezsgőik is, amelyek elkészítésénél Christian Forget champagne-i pincemester közreműködik.