A pincészet borbemutatása
A hárslevelű-furmint-olaszrizling összetételű bor színe közepesen intenzív szalmasárga, ami a tételnél 75%-ban használt 500 literes hordóra utal. Illata tiszta, az évjáratra jellemző hűvös eleganciájában citrusos jegyek dominálnak. Ízvilágát inkább egy divatmodell arányos karcsúságával, mint egy ketrecharcos robusztusságával lehet jellemezni. Játékos savai, szolid gyümölcsössége kagylók, rákok, halak, kíméletesen elkészített fehér húsú szárnyasok ideális társává teszik.
Érlelési információkA bor 25%-ban tartályban, 75%-ban nyolcadtöltésű, 500 literes magyar tölgyfa hordóban érett. |
Hol vásárolható meg
Bortársaság
Kreinbacher Birtok bemutatása
Kreinbacher József 2002-ben alapította a birtokot és vásárolta első dűlőit a Somló hegyen. 2003 óta folyamatos az ültetvények újratelepítése és az szőlészet, a birtok fejlesztése is, hogy a terroirt leginkább kifejező borok születhessenek meg. A borászat mára mintegy 40 hektáron, organikusan gazdálkodik és évente további 20 hektárról szüretel. A fő szőlőfajták a juhfark, a furmint, az olaszrizling és a hárslevelű, ezek mellett syrah-val is komoly eredményeket értek el. 2014-ben a Kreinbacher Birtok újabb mérföldkövéhez érkezett, bemutatkoztak első, az új birtokközponton készített tradicionális pezsgőik is, amelyek elkészítésénél Christian Forget champagne-i pincemester közreműködik.