A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Márton napi újbor - Rosé

Gere Tamás és Zsolt Pincészete Márton napi újbor - Rosé 2011

Véleményünk szerint

Nem túl intenzív, de kerek, érettebb tónusú rozéillat szépen összecsiszolódott piros bogyós gyümölcsösséggel. A kortyról is érezhető, hogy a nyugodtabb, vastagabb stílushoz tartozik, hiszen életteli savai mellett is feltűnik nekünk szinte sillerbe hajló teste. Összességében egy kerek, gyümölcsaromáktól dús bor, így akár magában is szívesen fogyasztanánk, de töltenénk belőle egy sült zöldségekkel tálalt pulykasülthöz is.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2011-11-22

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Villány
 • Alkohol %

  12.5 %
 • Palackmennyiség

  1000
 • Ár

  nincs adat
 • Fajtaösszetétel

  40% kékfrankos
  30% pinot noir
  30% merlot

Gere Tamás és Zsolt Pincészete borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

A zúzás, a bogyózás és az erjesztés egy tételként történt. Reduktív technológiával készül. Pohárba kerülve talán mondhatni, licsi jut az eszünkbe, melyet az ízvilágban is felfedezhetünk. Könnyed és friss, mint amit elvárunk tőle. Kóstolva olyan érzés fog el, mintha a frissen szedett szőlőszemet majszolgatnánk a tőkék között.

Érlelési információk

Erjedés után, november elején azonnal palackba került.

Hol vásárolható meg

Nem kereskedelmi tétel, a pincészetnél kóstolható.

Gere Tamás és Zsolt Pincészete bemutatása

Pincészetünk szőlőtermesztéssel és feldolgozással foglalkozik. Az első saját palackozású borunkat 1988-ban hoztuk forgalomba, melyek mára országosan ismerté váltak. Pincészetünk jelenleg 27 hektáron gazdálkodik. Ültetvényeink Villány, Nagyharsány és Siklós legjobb adottságú területein helyezkednek el. Az egyre növekvő mennyiség miatt 2002-ben fejlesztésekbe kezdtünk. A technológiai folyamatokat szétválasztottuk: a feldolgozás és a borok hordós érlelése Nagyharsányban történik, míg a palackozás, a palackos érlelés és a kereskedők kiszolgálása az újonnan épült villányi üzemünkben. Villányi pincénkben a hét minden napján lehetőség van vásárlásra, kóstolásra és üzemlátogatásra.


Részletek

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!