A pincészet borbemutatása
A zúzás, a bogyózás és az erjesztés egy tételként történt. Reduktív technológiával készül. Pohárba kerülve talán mondhatni, licsi jut az eszünkbe, melyet az ízvilágban is felfedezhetünk. Könnyed és friss, mint amit elvárunk tőle. Kóstolva olyan érzés fog el, mintha a frissen szedett szőlőszemet majszolgatnánk a tőkék között.
Érlelési információkErjedés után, november elején azonnal palackba került. |
Hol vásárolható meg
Nem kereskedelmi tétel, a pincészetnél kóstolható.
Gere Tamás és Zsolt Pincészete bemutatása
Pincészetünk szőlőtermesztéssel és feldolgozással foglalkozik. Az első saját palackozású borunkat 1988-ban hoztuk forgalomba, melyek mára országosan ismerté váltak. Pincészetünk jelenleg 27 hektáron gazdálkodik. Ültetvényeink Villány, Nagyharsány és Siklós legjobb adottságú területein helyezkednek el. Az egyre növekvő mennyiség miatt 2002-ben fejlesztésekbe kezdtünk. A technológiai folyamatokat szétválasztottuk: a feldolgozás és a borok hordós érlelése Nagyharsányban történik, míg a palackozás, a palackos érlelés és a kereskedők kiszolgálása az újonnan épült villányi üzemünkben. Villányi pincénkben a hét minden napján lehetőség van vásárlásra, kóstolásra és üzemlátogatásra.