A pincészet borbemutatása
A nemes cabernet franc szőlőfajtából, a bogyók gyors feldolgozásával, reduktív technológiával vibrálóan kedves illatú, málnára, szederre, friss, szamócára emlékeztető rosé-t készítettünk azok számára, akik a nyár édes emlékeit egész évben fel szeretnék idézni magukban. Fogyasztása az aperitiftől, ívelhet a salátákon át a halakig, frissen sültekig, egészen gyümölcstortáig vagy a meggyfagylaltig. Univerzális!
Érlelési információkReduktív módon készült tétel. |
Pinceidő2 év |
Hol vásárolható meg
Az ország különböző kis- és nagykereskedelmében, Horeca
Dubicz Borászat bemutatása
Gyöngyös belvárosában, a Mátrai Borvidéken található több mint 100 éves gyökerekkel rendelkező pincészetben készítjük borainkat. Családunk 2003 óta tulajdonosa a Borpalota épületében és pincéjében működő borászatnak. Fő feladatunknak tekintettük a nagy múltú pince modernizálását és kiváló minőségű mátrai borok készítését. A borászatot az elmúlt 12 évben a legmodernebb borászati technológiával szereltük fel. Nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy boraink magas minőségű, saját szőlőből készüljenek, ezért folyamatosan vásároltunk szőlőültetvényeket, illetve a régi rossz minőségű szőlőket újratelepítjük. Dédapám az 1900-as évek legelején, az akkori társadalmi elvárásoknak megfelelve az ősi Dubicz családnevét Dunai-ra változtatta. Őseink tisztelte azonban nem fakult az elmúlt évszázad során, ezért döntöttünk úgy, hogy ezt a nevet választjuk a borászatunknak. Családunk hajdani neve ebben a formában fennmaradhat, biztosítva egyfajta történeti folytonosságot.