A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Mátrai Cabernet Franc Rosé

Dubicz Borászat Mátrai Cabernet Franc Rosé 2008

Véleményünk szerint

A hagymahéj színű rosé-ba szagolva cseresznyevirágot, hecsedlit, epret érezhetünk. Mediterrán típusú rosé, lágy struktúrával. Gyümölcsaromái is szelíden lépnek fel. Kora estére javasolnánk, amikor már enyhül a hőség, de a hűvösebb őszi napokon is jó szolgálatot tehet. Hallgassuk hozzá Norah Jones Lonestar című dalát, vagy más melankolikus jazz dallamokat. Keverjük összes a mascarpónét kevés mézzel és citrommal, adjunk hozzá friss piros bogyós gyümölcsöket, rövid időre tegyük be a hűtőbe, majd a friss édességet fogyasszuk a rosé-hoz.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2009-07-22

 • Típus

  Félszáraz
 • Borvidék

  Mátra
 • Alkohol %

  12.0 %
 • Palackmennyiség

  60000
 • Ár

  990-1400 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% cabernet franc

A pincészet borbemutatása

A nemes cabernet franc szőlőfajtából, a bogyók gyors feldolgozásával, reduktív technológiával vibrálóan kedves illatú, málnára, szederre, friss, szamócára emlékeztető rosé-t készítettünk azok számára, akik a nyár édes emlékeit egész évben fel szeretnék idézni magukban. Fogyasztása az aperitiftől, ívelhet a salátákon át a halakig, frissen sültekig, egészen gyümölcstortáig vagy a meggyfagylaltig. Univerzális!

Érlelési információk

Reduktív módon készült tétel.

Pinceidő

2 év

Hol vásárolható meg

Az ország különböző kis- és nagykereskedelmében, Horeca

Dubicz Borászat bemutatása

Gyöngyös belvárosában, a Mátrai Borvidéken található több mint 100 éves gyökerekkel rendelkező pincészetben készítjük borainkat. Családunk 2003 óta tulajdonosa a Borpalota épületében és pincéjében működő borászatnak. Fő feladatunknak tekintettük a nagy múltú pince modernizálását és kiváló minőségű mátrai borok készítését. A borászatot az elmúlt 12 évben a legmodernebb borászati technológiával szereltük fel. Nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy boraink magas minőségű, saját szőlőből készüljenek, ezért folyamatosan vásároltunk szőlőültetvényeket, illetve a régi rossz minőségű szőlőket újratelepítjük. Dédapám az 1900-as évek legelején, az akkori társadalmi elvárásoknak megfelelve az ősi Dubicz családnevét Dunai-ra változtatta. Őseink tisztelte azonban nem fakult az elmúlt évszázad során, ezért döntöttünk úgy, hogy ezt a nevet választjuk a borászatunknak. Családunk hajdani neve ebben a formában fennmaradhat, biztosítva egyfajta történeti folytonosságot.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!