A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Mátrai Cabernet Sauvignon

Nyilas Pince Mátrai Cabernet Sauvignon 2012

Véleményünk szerint

A rubinszínű bor illata hűvös tónusú bogyós gyümölcsöket – például cseresznyét és meggyet –, valamint fűszerességet mutat közepes intenzitással. A korty központi elemének az ugyancsak fűszeres, zamatos aromatika számít, amely könnyed testre és ezzel arányos alkohol- és tannintartalomra, valamint lendületes, a kompozícióba beépülő savakra épül. A laza koncentrációjú bornak jól áll az illattal párhuzamos ízvilág. Konzekvens, frissessége folytán jóleső vörösbor.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2014-09-23

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Mátra
 • Alkohol %

  12,8 %
 • Palackmennyiség

  4000
 • Ár

  1200 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% cabernet sauvignon

A pincészet borbemutatása

A pohárba szagolva szeder és édes kömény tölti el az orrunkat. A bor rubinvörös színét virgonc savai, az egybesimuló játékos tanninja, pikáns fűszeressége teszi izgalmassá. Nem hosszú érlelésre készült ez a közepes alkoholtartalmú, vidám bor.

Érlelési információk

Tartályos feldolgozás.

Pinceidő

2015

Hol vásárolható meg

Roni ABC, Manna ABC, G-Roby

Nyilas Pince bemutatása

Családi vállalkozás, melyben 3 generáció tagjai dolgoznak. A gazdálkodás a teljes vertikumra kiterjed a szőlőtermesztéstől egészen a palackozott végtermékig. A család szőlőterülete 250 ha, 70% fehér és 30% kékszőlő. A pincészetben évente 15000 hl mustból erjed bor reduktív technológiával. Az értékesítés nagyobb része hordós borként az Unió országaiba irányul, de dinamikus növekedés tapasztalható a palackozott borok piacán.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!