A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Mátrai Irsai Olivér

Nyilas Pince Mátrai Irsai Olivér 2012

Véleményünk szerint

A pohárba szagolva kezdetben közepes intenzitásúnak érezzük a parfümös, szőlővirágos jegyek megjelenését, idővel azonban ennél visszafogottabbá válnak. Szinte légies tételt rajzol ki a karcsú test és az alacsony alkoholtartalom. Az így szerephez jutó élénk savérzet, valamint az ánizsos, mentás, grépfrútos, citrusos aromatika játékossá teszik a kortyot. Könnyed, a savak adta vitalitásra kihegyezett kompozíció.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2013-11-05

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Mátra
 • Alkohol %

  10.5 %
 • Palackmennyiség

  4000
 • Ár

  1300 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% Irsai Olivér

A pincészet borbemutatása

A pohárból kilépő parfümösséggel, virágok illatával köszönt bennünket a bor. A korty lendületes, savai vadócak, karaktert adva a könnyed, alacsony alkoholtartalmú testnek. Az illatintenzitás a szájban teljesedik ki őszibarackos, kevéske narancsos lecsengéssel.

Érlelési információk

Tartályos feldolgozás.

Pinceidő

2-3 hónap

Hol vásárolható meg

Manna, Rony, Groby üzlethálózatok

Nyilas Pince bemutatása

Családi vállalkozás, melyben 3 generáció tagjai dolgoznak. A gazdálkodás a teljes vertikumra kiterjed a szőlőtermesztéstől egészen a palackozott végtermékig. A család szőlőterülete 250 ha, 70% fehér és 30% kékszőlő. A pincészetben évente 15000 hl mustból erjed bor reduktív technológiával. Az értékesítés nagyobb része hordós borként az Unió országaiba irányul, de dinamikus növekedés tapasztalható a palackozott borok piacán.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!