A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Mátrai Kékfrankos Rosé

Benedek Pince Mátrai Kékfrankos Rosé 2007

Véleményünk szerint

Szamócásan, málnásan illatozó, kerek, közepesen testes rosé, amit az ízben is megtalálható gyümölcsök tesznek üdévé. Egy első szerelmi légyott, vagy egy rég nem látott jó baráttal való találkozáskor jó választás, mert nagy valószínűséggel ízleni fog neki. Paradicsom alapú pizzához vagy mimolette sajthoz ajánljuk. Mivel azonban meglehetősen univerzális ételfronton, jól alulhűtve betehetjük a piknik kosárba is.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2008-08-05

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Mátra
 • Alkohol %

  11.0 %
 • Palackmennyiség

  3000
 • Ár

  1200 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% kékfrankos

A pincészet borbemutatása

Hajagos dűlőben termett, egy szálvesszős metszést alkalmazunk e fajtánál. Halételekhez ajánljuk, de önmagaban is fogyasztható!

Érlelési információk

Reduktiv technológia

Pinceidő

1 év

Hol vásárolható meg

Bor-Tár Borszaküzlet, Parlament Vinotéka, Pántlika Borház, Borkápolna, Borfalu Bortékák, Bor és Más Kft.

Benedek Pince bemutatása

A pincészet családi vállalkozás pillérein nyugszik. A szülők, és a nagyszülők mindkét ágon foglalkoztak szőlőtermesztéssel, borkészítéssel. Édesapám 1990-ben komoly fejlesztésekbe kezdett, nagyobb hangsúlyt fektetve a minőségi borra. Ez maga után vonta a területfejlesztési és technológiai beruházásokat. A tökéletesítés a mai napig is folyik, hiszen a világszerte lendületesen fejlődő borászat mindig hoz újabb és újabb ötleteket technológiákat! Ez a feladat úgy érzem rám hárul, mert az egyetemi évek alatt szerzett tudást a gyakorlattal ötvözve kell minél jobb, tökéletesebb terméket a fogyasztó asztalára varázsolni.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!