A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Pécselyi Kékfrankos

Schieszl Borház Pécselyi Kékfrankos 2013

Véleményünk szerint

Színe közepes intenzitású rubin. Illata szintén közepesen intenzív, szép, tetszetős. Benne érett erdei bogyós gyümölcsök, meggy, valamint édes fűszerek, mint szegfűszeg, kardamom. A korty alapvetően jóval fanyarabb annál, amit az illat alapján várnánk. Jelentős savtartalma azonnal szembetűnik (6,1g/l), ennél kevesebb, enyhén porózus a tannin. A savanyú meggy és az étcsokoládé ízei hosszan ott maradnak a szájban, a végén fanyarsággal zár, összehúzza a szájat. A szőlőfajta felismerhető. A bor gazdag, nehéz húsok, szaftok jó kísérője lehet.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2016-07-05

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Balatonfüred-Csopak
 • Alkohol %

  12,5 %
 • Palackmennyiség

  1410
 • Ár

  3000 ft
 • Fajtaösszetétel

  100% kékfrankos

A pincészet borbemutatása

Pohárba töltésnél megjelenése nagyon Pinot Noir-os. Illatában behízelgő piros bogyós gyümölcsösség, egyre nyíló illatok, édes fűszeresség, finom fahasználattal találkozhatunk. Ízében a bor legnagyobb ismérve: lágy elegancia.

Érlelési információk

Tölgyfahordós érlelés 12 hónap. Palackozva: 2015.03.

Pinceidő

2017-ig

Schieszl Borház bemutatása

A borászati technológiát jellemzi a korszerű , reduktív erjesztés, mellyel populáris, gyümölcsös, könnyed borok készítésére törekszünk. A termékpalettánkon egyaránt megtalálható a "bor a mindennapokra", valamint a prémium kategória, melynek fő jellemzője a kézművesség, ahol is a technológia háttérbe szorul és előtérbe kerül a természetesség, úgy mint dűlőszelektáció, spontán erjesztés, fahordós érlelés. Filozófiánk a szőlészetben a rendszeres törődés, együtt élünk az ültetvénnyel. 12 hektárnyi területen, 2 borvidéken , 4 településen és dűlőben gazdálkodunk. Szőlőinkben a korszerű gépeknek és a nagyfokú odafigyelésnek köszönhető a garantált minőség.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!