A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Mátrai Olaszrizling

Dubicz Borászat Mátrai Olaszrizling 2008

Véleményünk szerint

A bor illatában gyümölcsösség, virágok és egy kis mézesség érezhető. Kóstolva határozott savakkal találkozunk, amelyet citrusos, zöldfűszeres ízek tesznek még üdébbé. Tekintettel a fajtára és a bor friss ízhatására, rögtön eszünkbe jut a fröccs alternatívája. Vagy ily módon vagy tisztán fogyasztjuk, vigyük magunkkal piknikezni, tegyünk még hozzá a kosárba olívaolajjal készített padlizsánkrémet és tésztasalátát, valamint különböző nyers zöldségeket, amiket szívesen elrágcsálnánk melléjük. Ha pedig mégis a beltéri étkezés mellett döntünk, rendeljünk hawaii pizzát!

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2009-08-06

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Mátra
 • Alkohol %

  12.0 %
 • Palackmennyiség

  60000
 • Ár

  790-1200 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% olaszrizling

A pincészet borbemutatása

Egy igazi európai bor: származása francia, neve olasz, stílusa precíz osztrák, hazája mégis a magyar táj szinte bármelyik borvidéke. Itt, a Mátra lábai előtt, ősi vulkánok erejét szívja fel a talaj mély rétegeiből. Illatában a szőlővirág és rezeda egyesül a túlérett bogyók finom olívaolaj illatával, ízében a férfias savszerkezetet érett, krémes, glicerines, dió- és mandulaolaj érzete keretezi. Tartalmas, sűrű és nehéz, krémes struktúrájú ételek mellé válasszuk, vagy magában fogyasszuk, diót, mandulát ropogtatva mellé.

Érlelési információk

Reduktív módon történt.

Pinceidő

4 év

Hol vásárolható meg

Kis- és nagykereskedőknél, Horeca

Dubicz Borászat bemutatása

Gyöngyös belvárosában, a Mátrai Borvidéken található több mint 100 éves gyökerekkel rendelkező pincészetben készítjük borainkat. Családunk 2003 óta tulajdonosa a Borpalota épületében és pincéjében működő borászatnak. Fő feladatunknak tekintettük a nagy múltú pince modernizálását és kiváló minőségű mátrai borok készítését. A borászatot az elmúlt 12 évben a legmodernebb borászati technológiával szereltük fel. Nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy boraink magas minőségű, saját szőlőből készüljenek, ezért folyamatosan vásároltunk szőlőültetvényeket, illetve a régi rossz minőségű szőlőket újratelepítjük. Dédapám az 1900-as évek legelején, az akkori társadalmi elvárásoknak megfelelve az ősi Dubicz családnevét Dunai-ra változtatta. Őseink tisztelte azonban nem fakult az elmúlt évszázad során, ezért döntöttünk úgy, hogy ezt a nevet választjuk a borászatunknak. Családunk hajdani neve ebben a formában fennmaradhat, biztosítva egyfajta történeti folytonosságot.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!