A pincészet borbemutatása
Egy igazi európai bor: származása francia, neve olasz, stílusa precíz osztrák, hazája mégis a magyar táj szinte bármelyik borvidéke. Itt, a Mátra lábai előtt, ősi vulkánok erejét szívja fel a talaj mély rétegeiből. Illatában a szőlővirág és rezeda egyesül a túlérett bogyók finom olívaolaj illatával, ízében a férfias savszerkezetet érett, krémes, glicerines, dió- és mandulaolaj érzete keretezi. Tartalmas, sűrű és nehéz, krémes struktúrájú ételek mellé válasszuk, vagy magában fogyasszuk, diót, mandulát ropogtatva mellé.
Érlelési információkReduktív módon történt. |
Pinceidő4 év |
Hol vásárolható meg
Kis- és nagykereskedőknél, Horeca
Dubicz Borászat bemutatása
Gyöngyös belvárosában, a Mátrai Borvidéken található több mint 100 éves gyökerekkel rendelkező pincészetben készítjük borainkat. Családunk 2003 óta tulajdonosa a Borpalota épületében és pincéjében működő borászatnak. Fő feladatunknak tekintettük a nagy múltú pince modernizálását és kiváló minőségű mátrai borok készítését. A borászatot az elmúlt 12 évben a legmodernebb borászati technológiával szereltük fel. Nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy boraink magas minőségű, saját szőlőből készüljenek, ezért folyamatosan vásároltunk szőlőültetvényeket, illetve a régi rossz minőségű szőlőket újratelepítjük. Dédapám az 1900-as évek legelején, az akkori társadalmi elvárásoknak megfelelve az ősi Dubicz családnevét Dunai-ra változtatta. Őseink tisztelte azonban nem fakult az elmúlt évszázad során, ezért döntöttünk úgy, hogy ezt a nevet választjuk a borászatunknak. Családunk hajdani neve ebben a formában fennmaradhat, biztosítva egyfajta történeti folytonosságot.