A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Egri Olaszrizling

Juhász Testvérek Pincészete Egri Olaszrizling 2009

Véleményünk szerint

Játékos illat, benne előbb gyógynövények, zöldfűszerek, dió majd egy zsengébb, de édes hangulatú gyümölcsös érzet sárgadinnyével, almával, borostyánvirággal. A bort élénk savérzet hatja át, amelyet könnyed test és grapefruitra, mandulára emlékeztető, finoman kesernyés ízjegyek kísérnek. Üde, enyhén érlelt fehérbor pirítóson tálalt friss krémsajt vagy tintahal mellé.

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2011-08-31

  • Típus

    Száraz
  • Borvidék

    Eger
  • Alkohol %

    12.5 %
  • Palackmennyiség

    13000
  • Ár

    1200 Ft
  • Fajtaösszetétel

    100% olaszrizling

Juhász Testvérek Pincészete borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Az egyik leggyakoribb szőlőfajta Magyarországon. Zöldes-szalma sárga színű, elegáns megjelenésű fehérbor. Illatában a szép, könnyű virág és gyümölcsös jegyek mellett a finom érleltség is megjelenik. Élénk zamatú karakteres rizlingbor, melynek ízében kiválóan felfedezhető az olaszrizling fajtajellegét képző keserű mandula. Fogyasztását 12 fokon. Az optimális fogyasztási idő a palackozást követően 1-3 év.

Érlelési információk

A tartályos erjesztés öt hónap tölgyfahordós érlelés követte, majd hat hónapig pihent a palackban piacra kerülés előtt.

Pinceidő

1-3 év

Hol vásárolható meg

In Vino Veritas

Juhász Testvérek Pincészete bemutatása

Célunk egyedi karakterű, alacsony termésátlagú szőlőből készült minőségi borok előállítása. Az így készített borok több éves tölgyfa hordós érlelése, palackos formában való értékesítése, Nagyobb mennyiségű minőségi borok előállítása, értékesítése tovább feldolgozó (palackozók) partnerek részére.A családi vállalkozás évről évre dinamikusan fejlődik. 2002-ben pincészetünket modern feldolgozó technológiai berendezésekkel bővítettük, amelyek már EU minősítéssel rendelkeznek. 2011-ben további fejlesztéseket tervezünk.Pincészetünk klasszikus családi vállalkozás. Nagyszüleinktől örökölt szőlőültetvényeken kezdtük a gazdálkodást és az elsők között voltunk, akik saját pincészetet alapítottunk az 1990-es években.A borvidék legszebb dűlőiből leszüretelt szőlőkből kezdetben csak 30 Hl bort tudtunk készíteni. Az évről évre dinamikusan fejlődő pincészetünk jelenleg 60 hektár saját szőlőterületen gazdálkodik, és 140 hektárt integrál. Így éves szinten összesen 200 hektár területről 20.000 mázsa szőlőt dolgoz fel. A legmegfelelőbb termőhely kiválasztásával, a visszafogott terméssel és a legkorszerűbb feldolgozással boraink állandó jó minőségét garantáljuk. Munkánkat igazolja a hazai versenyeken elért aranyérmek és díjak.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!