A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Merlot-Cabernet

Weninger Pincészet Merlot-Cabernet 2004

Véleményünk szerint

Mély, sötét a bor, szinte átlátni sem lehet rajta. Érett gyümölcsillat, benne cseresznye, fekete ribizli, kandírozott meggy, pörkölt kávé és az anyaföld. Tömör, tüzes bor, harmonikus, kerek szerkezettel, ízében a gyümölcsös aromákat fűszerek egészítik ki. Jól állhat egy szép, egyben sült, középen még rózsaszínes marhának, amelyet kakukkfűvel és rozmaringgal fűszereztek vagy egy fajsúlyosabb mártással készült báránynak, amelyet mondjuk erdei gombákkal és piros bogyós gyümölcsökkel készítettek el.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2007-08-29

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Sopron
 • Alkohol %

  13.0 %
 • Palackmennyiség

  0
 • Ár

  nincs adat
 • Fajtaösszetétel

  38% Merlot
  34% Cabernet franc
  28% Cabernet sauvignon

Weninger Pincészet borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Illatát medvecukor, csokoládé és tiszta mély fűszeresség kíséri. Ízében erdei gyümölcsöket idéz, erőteljes tanninja és elegáns savgerince egy csodálatos komplexitást ad. Fűszeressége a szájban hosszasan megmarad.

Érlelési információk

14 hónap barrique

Pinceidő

7 év

Weninger Pincészet bemutatása

Franz Ludwig Weninger ausztriai borász 1997 tavaszán vásárolt szőlőterületet a soproni történelmi borvidéken, és alapított pincészetet a festői szépségű Balfon. 2000-től a borászat irányítását fia, Franz Reinhard vette át, aki többek között Kaliforniában és Ausztriában sajátította el a szakma rejtelmeit. A borászat mintegy 28 ha kitűnő területen gazdálkodik a Frettner és a Spern Steiner dűlőkben. „Célom a helyi mikroklíma, illetve talajadottságok megjelenítése a borokban, ún. terroir borok készítése. Szeretném elérni, hogy a soproni Kékfrankos az őt megillető helyet foglalja el a magyar borkultúrában!”


Részletek

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!