A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Merlot-Cabernet

Weninger Pincészet Merlot-Cabernet 2005

Véleményünk szerint

Az illat csak egy csöpp, tömény ígérete az igazán ízben kinyíló bornak, a mi hibánkból tanulva valószínűleg érdemes dekantálni. A fahordós érlelés szép oldala mutatkozik meg a bor illatában és ízében: étcsokoládé, cédrus, dohány, fűszeresség. E mellett a fő gyümölcsös vonal a cseresznye és a meggy, de jelen van egy kis animalitás is. Elegáns, komplex bor gyönyörű szerkezettel, hosszú utóízzel. Ha minden szépségét ki akarjuk élvezni, legjobb, ha az elemezgetés helyett bedobjuk a törülközőt, és hátradőlve élvezzük ki a kortyokat. Különböző étcsokoládékkal kóstolnánk össze legszívesebben, de egy fűszeres mártással tálalt sötét húsú vadhoz sem lenne megvetendő.

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2008-11-27

  • Típus

    Száraz
  • Borvidék

    Sopron
  • Alkohol %

    13.0 %
  • Palackmennyiség

    0
  • Ár

    4700 Ft
  • Fajtaösszetétel

    42% Merlot, 37% Cabernet Franc, 21% Cabernet Sauvignon

Weninger Pincészet borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Illatát medvecukor, csokoládé és tiszta mély fűszeresség kíséri. Ízében erdei gyümölcsöket idéz, erőteljes tanninja és elegáns savgerince egy csodálatos komplexitást ad. Fűszeressége a szájban hosszasan megmarad. Ételajánlat: Kakukkfüves őzborda gombarétessel

Érlelési információk

22 hónapig barriquehordókban

Pinceidő

2015

Hol vásárolható meg

Budapest Bortársaság

Weninger Pincészet bemutatása

Franz Ludwig Weninger ausztriai borász 1997 tavaszán vásárolt szőlőterületet a soproni történelmi borvidéken, és alapított pincészetet a festői szépségű Balfon. 2000-től a borászat irányítását fia, Franz Reinhard vette át, aki többek között Kaliforniában és Ausztriában sajátította el a szakma rejtelmeit. A borászat mintegy 28 ha kitűnő területen gazdálkodik a Frettner és a Spern Steiner dűlőkben. „Célom a helyi mikroklíma, illetve talajadottságok megjelenítése a borokban, ún. terroir borok készítése. Szeretném elérni, hogy a soproni Kékfrankos az őt megillető helyet foglalja el a magyar borkultúrában!”


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!