A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Merlot Válogatás

Gere Tamás és Zsolt Pincészete Merlot Válogatás 2007

Véleményünk szerint

Egy hamar kiszellőző animális illattal indulunk, de ezt gyorsan elfeledjük, hiszen az immár jó ideje palackban lévő bor hamarosan avaros, fűszeres, majd túláradó gyümölcsös jegyekkel: szilvával, fekete erdei gyümölcsökkel derít fel minket. A korty felépítése kiemelkedő, a masszív testet az erőteljes savérzet tartja fiatalosan, aromák tekintetében a zamatos gyümölcsös jegyek vezetnek, de fiatal még a bor, és potenciál bőven van benne.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2011-07-06

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Villány
 • Alkohol %

  13.2 %
 • Palackmennyiség

  2700
 • Ár

  3500 Ft (pinceár)
 • Fajtaösszetétel

  100% merlot válogatás

Gere Tamás és Zsolt Pincészete borok ingyenes szállítással

Érlelési információk

22 hónapot töltött 225 és 5hl-es barrique hordóban, melyek aránya 20% új és 80% használt másod- és harmadtöltésű magyar tölgyfahordó. Palackos érlelés: még nem forgalmi tétel, palackos érlelés alatt

Pinceidő

5-6 év

Hol vásárolható meg

Még nincs forgalomban, de hamarosan kapható lesz a pincészetben, kisebb vinotékákban és a Corvinumban.

Gere Tamás és Zsolt Pincészete bemutatása

Pincészetünk szőlőtermesztéssel és feldolgozással foglalkozik. Az első saját palackozású borunkat 1988-ban hoztuk forgalomba, melyek mára országosan ismerté váltak. Pincészetünk jelenleg 27 hektáron gazdálkodik. Ültetvényeink Villány, Nagyharsány és Siklós legjobb adottságú területein helyezkednek el. Az egyre növekvő mennyiség miatt 2002-ben fejlesztésekbe kezdtünk. A technológiai folyamatokat szétválasztottuk: a feldolgozás és a borok hordós érlelése Nagyharsányban történik, míg a palackozás, a palackos érlelés és a kereskedők kiszolgálása az újonnan épült villányi üzemünkben. Villányi pincénkben a hét minden napján lehetőség van vásárlásra, kóstolásra és üzemlátogatásra.


Részletek

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!