A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Mesterünk

Eszterbauer Borászat Mesterünk 2012

Véleményünk szerint

Színe mélyrubin, lassan kezd téglába hajlani. Illatában azonnal kiérezhető a magas alkoholfok: gyógynövénylikőr-illat. Lekvárossá érett és aszalt erdei gyümölcsök, áfonya, szilva, hordófűszerek tűnnek fel mellette. A kortyban rengeteg gyümölcs, élénkek. Ezek mellett füstösség képében jelenik meg a hordó; étcsokoládé, édes fűszerek, karamell, égetett cukor. A sav és a tannin egyensúlyban, az alkohol a kortyban is kilóg enyhén. Összességében szép bor, nehézségével együtt élvezetes, és ezzel együtt karakteres.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2015-11-19

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Szekszárd
 • Alkohol %

  15,2 %
 • Palackmennyiség

  5300
 • Ár

  5500 ft
 • Fajtaösszetétel

  50% cabernet franc
  50% merlot

Eszterbauer Borászat borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Mély szín, mély illat. Beleszippantva dús gyümölcsösség, fekete erdei bogyósok, szilvalekvár és édesgyökér ánizsossága. Szép arányos hordóhasználat, ebből finom aromák, vanília, édes fűszerek, pici csoki és kókusz. Dús hibátlan tanninok, vastag gazdag test, sűrű, hömpölygő bor. Íz gazdagságával nehéz vetekedni, ha pár év alatt az eleganciája is fejlődik, hibát sem találunk benne. Nagy és kivételes vörösbor.

Érlelési információk

12 hó tölgyfahordós érlelés, 12 hó palackos érlelés.

Eszterbauer Borászat bemutatása

Az 1746-os szekszárdi levéltári adatokban már szerepel a szőlőművelő Eszterbauer család, melynek 10. generációja Eszterbauer János, aki Pálinkás Laci borász segítségével működteti a tradíción alapuló borászati vállalkozást. A szekszárdi adottságoknak megfelelően kínálatuk nagy részét a vörös fajták adják, zászlós boruk a Szekszárdi Kadarka. Őseik tiszteletének jeléül a XIX. és XX. század szekszárdi "paraszt-polgári" világának megtestesítőit, a már másvilágra költözött nagyszüleiket és dédszüleiket jelenítik meg borcímkéiken.


Részletek

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!