A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Pinceátlag Szekszárdi Házasítás

Eszterbauer Borászat Pinceátlag Szekszárdi Házasítás 2011

Véleményünk szerint

A meggyszínű bor illata mértéktartó, de bogyós gyümölcsös és fűszeres jegyeiben könnyen felismerhető. Kóstoláskor is az első benyomást a fűszeres zamatok jelentik, a háttérben ugyanakkor ott sorakoznak a gyümölcsös ízek, amelyek húsossá, élménytelivé teszik a kortyot. A test és az alkohol a közepesnél nagyobb, a savak visszafogottak, a tannin szintén. Kiegyensúlyozott fellépésű, kerek bor, közepesen hosszú lecsengéssel, fogyasztásra kész állapotban.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2014-06-10

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Szekszárd
 • Alkohol %

  13,5 %
 • Palackmennyiség

  20000
 • Ár

  1650 Ft
 • Fajtaösszetétel

  kékfrankos
  cabernet sauvignon
  kadarka
  merlot
  cabernet franc
  pinot noir

Eszterbauer Borászat borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

A pince egyik alapborának, fogyasztás és árfekvés szempontjából a mindennapok borának szántuk e tételt. A sok fajta együttes jelenléte, a szekszárdi borvidékre és borokra jellemző szelídség együtt biztosítják a kerek bársonyos ízvilágot. Jellemzés: A füstös, borsos, szerecsendiós jegyek az illatban egy rendes adag gyümölcsösséget is kapnak meggy, ribizli és cseresznye formájában. Szép, kitartó illat, rögtön jó fellépéssel és állóképességgel. A korty kerekségét a lágyabb struktúrájú savak és tanninok, valamint az itt is meghatározó gyümölcsös ízek adják. Az a típusú bor, amiből könnyen csúsznak a kortyok. Borcímkefotón: A valamikori tekintélyes szekszárdi szőlősgazdára, a címkén szereplő kedvenc nagyapámra emlékezve készítettük ezt a finom kadarkát. Soha nem felejtem, ahogy gyermekként a lovas kocsi bakján nagyapám mellett ülve, a szekszárdi szurdokokban zötykölődve tettük meg a szőlőink közötti útszakaszt………Eszterbauer János.

Érlelési információk

A kadarkát, kékfrankost és pinot noirt tartályban, míg a két cabernet-t és a merlot-t hordóban érlelték.

Hol vásárolható meg

Corvinum/Raiker, Tesco, Auchan, Spar, a borszaküzletek részletes listája: http://www.eszterbauer-bor.hu/index.php/hol-kaphatoak-boraink.html

Eszterbauer Borászat bemutatása

Az 1746-os szekszárdi levéltári adatokban már szerepel a szőlőművelő Eszterbauer család, melynek 10. generációja Eszterbauer János, aki Pálinkás Laci borász segítségével működteti a tradíción alapuló borászati vállalkozást. A szekszárdi adottságoknak megfelelően kínálatuk nagy részét a vörös fajták adják, zászlós boruk a Szekszárdi Kadarka. Őseik tiszteletének jeléül a XIX. és XX. század szekszárdi "paraszt-polgári" világának megtestesítőit, a már másvilágra költözött nagyszüleiket és dédszüleiket jelenítik meg borcímkéiken.


Részletek

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!