A pincészet borbemutatása
A pince egyik alapborának, fogyasztás és árfekvés szempontjából a mindennapok borának szántuk e tételt. A sok fajta együttes jelenléte, a szekszárdi borvidékre és borokra jellemző szelídség együtt biztosítják a kerek bársonyos ízvilágot. Jellemzés: A füstös, borsos, szerecsendiós jegyek az illatban egy rendes adag gyümölcsösséget is kapnak meggy, ribizli és cseresznye formájában. Szép, kitartó illat, rögtön jó fellépéssel és állóképességgel. A korty kerekségét a lágyabb struktúrájú savak és tanninok, valamint az itt is meghatározó gyümölcsös ízek adják. Az a típusú bor, amiből könnyen csúsznak a kortyok. Borcímkefotón: A valamikori tekintélyes szekszárdi szőlősgazdára, a címkén szereplő kedvenc nagyapámra emlékezve készítettük ezt a finom kadarkát. Soha nem felejtem, ahogy gyermekként a lovas kocsi bakján nagyapám mellett ülve, a szekszárdi szurdokokban zötykölődve tettük meg a szőlőink közötti útszakaszt………Eszterbauer János.
Érlelési információkA kadarkát, kékfrankost és pinot noirt tartályban, míg a két cabernet-t és a merlot-t hordóban érlelték. |
Hol vásárolható meg
Corvinum/Raiker, Tesco, Auchan, Spar, a borszaküzletek részletes listája: http://www.eszterbauer-bor.hu/index.php/hol-kaphatoak-boraink.html
Eszterbauer Borászat bemutatása
Az 1746-os szekszárdi levéltári adatokban már szerepel a szőlőművelő Eszterbauer család, melynek 10. generációja Eszterbauer János, aki Pálinkás Laci borász segítségével működteti a tradíción alapuló borászati vállalkozást. A szekszárdi adottságoknak megfelelően kínálatuk nagy részét a vörös fajták adják, zászlós boruk a Szekszárdi Kadarka. Őseik tiszteletének jeléül a XIX. és XX. század szekszárdi "paraszt-polgári" világának megtestesítőit, a már másvilágra költözött nagyszüleiket és dédszüleiket jelenítik meg borcímkéiken.