A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Tivald Cabernet Sauvignon

Eszterbauer Borászat Tivald Cabernet Sauvignon 2012

Véleményünk szerint

A bor némi szellőztetést kíván, illatában ezután lekvárosság, meggy,vanília, kakaó, trüffel, füstösség tűnik fel. A korty hosszú, magas sav- és magas alkoholtartalommal, szikár tanninokkal. Rendkívül magas alkoholjához elegendő test párosul. Intenzív füstösség társul jól érett, lekváros gyümölcsökhöz, pici mentolossággal, negro stílussal - összhangban az illattal. Nagy, erős, tartalmas bor, ilyen módon harmonikus. Ételt kíván maga mellett.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2015-11-10

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Szekszárd
 • Alkohol %

  16,0 %
 • Palackmennyiség

  6400
 • Ár

  5500 ft
 • Fajtaösszetétel

  100% cabernet sauvignon

Eszterbauer Borászat borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Mély sötét színek jellemzik, illata visszafogott, de nagyon dús, tartalmas. Tele van szederrel és áfonyával, étcsokoládéval és egy kis konyakos meggyel. Szájban erőteljes, de nem bántó tanninok, bors és édes fűszerek jellemzik. Érthetően magas az alkohol, de a szerkezetet nem tudja megbillenteni, érett tartalmas, erőteljes anyaggal van dolgunk. A hordóhasználat nagyon szép. Lecsengése dús ízekkel, hosszan köszön el.

Érlelési információk

12 hó tölgyfahordós érlelés, 12 hó palackos érlelés.

Eszterbauer Borászat bemutatása

Az 1746-os szekszárdi levéltári adatokban már szerepel a szőlőművelő Eszterbauer család, melynek 10. generációja Eszterbauer János, aki Pálinkás Laci borász segítségével működteti a tradíción alapuló borászati vállalkozást. A szekszárdi adottságoknak megfelelően kínálatuk nagy részét a vörös fajták adják, zászlós boruk a Szekszárdi Kadarka. Őseik tiszteletének jeléül a XIX. és XX. század szekszárdi "paraszt-polgári" világának megtestesítőit, a már másvilágra költözött nagyszüleiket és dédszüleiket jelenítik meg borcímkéiken.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!