A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Nektár

Múzsa Borház Nektár 2007

Véleményünk szerint

A bor illata közepesen intenzív, benne először friss barackot fedezünk fel, idővel azonban zöldfűszerek és virágok buja parfümössége veszi át a porondot. A kortyot a bor fűszeres réti növényekre emlékeztető zamatai tartják életben. Aromavilága, lágy savai és könnyed teste miatt kifejezetten alkalmas esti borozgatásokhoz, tálaljunk hozzá mangalica szalonnát, friss zöldségeket és tartalmas, de nem túl nehéz kenyeret.

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2010-04-28

  • Típus

    Száraz
  • Borvidék

    Balatonfüred-Csopak
  • Alkohol %

    12.0 %
  • Palackmennyiség

    0
  • Ár

    1800 Ft
  • Fajtaösszetétel

A pincészet borbemutatása

Igazi újdonság ez a bor, hiszen magyar nemesítésű szőlőből szépséges íz- és illatvilágot ölelő nektár. Előételekhez, könnyed főételekhez, desszertekhez és társasági összejövetelekhez ajánljuk, különösen hölgyek figyelmébe.

Érlelési információk

Reduktív módon történt.

Hol vásárolható meg

Kiskereskedőknél, pincészetnél, éttermekben

Múzsa Borház bemutatása

Balatonfüred, Balatonszőlős, Tihany településeken 20 hektár szőlőterület, melynek 80%-a új telepítés, a termőre fordulás jelenleg történik. A MÚZSA BORHÁZ tulajdonosai Füzessy István és Bakonyi Elvira házastársak, előbbi készíti a borokat, aki az Év Bortermelője Balatonfüreden 2009. cím birtokosa, kertészmérnök. Az első szőlőterület 1997-ben került tulajdonukba. A fehérboraik elsősorban irányított erjesztéssel, reduktív technológiával készülnek, egyes tételeket hosszabb-rövidebb ideig fahordóban is érlelik. A vörösek kizárólag hagyományos technológiával készülnek, szűretlenül kerülnek palackba. A Múzsa Borház aranyérmes házasított borairól nevezetes, amelyeket a küvé elnevezés levédése miatt -a Múzsa Borház a jövőben \"Ölelő\" borokként hoz forgalomba. Ezek mindegyikéáben szerepel a nektár, amely megkülönböztetett ízvilágot ad ezeknek a boroknak.


Részletek

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!