A pincészet borbemutatása
Igazi újdonság ez a bor, hiszen magyar nemesítésű szőlőből szépséges íz- és illatvilágot ölelő nektár. Előételekhez, könnyed főételekhez, desszertekhez és társasági összejövetelekhez ajánljuk, különösen hölgyek figyelmébe.
Érlelési információkReduktív módon történt. |
Hol vásárolható meg
Kiskereskedőknél, pincészetnél, éttermekben
Múzsa Borház bemutatása
Balatonfüred, Balatonszőlős, Tihany településeken 20 hektár szőlőterület, melynek 80%-a új telepítés, a termőre fordulás jelenleg történik. A MÚZSA BORHÁZ tulajdonosai Füzessy István és Bakonyi Elvira házastársak, előbbi készíti a borokat, aki az Év Bortermelője Balatonfüreden 2009. cím birtokosa, kertészmérnök. Az első szőlőterület 1997-ben került tulajdonukba. A fehérboraik elsősorban irányított erjesztéssel, reduktív technológiával készülnek, egyes tételeket hosszabb-rövidebb ideig fahordóban is érlelik. A vörösek kizárólag hagyományos technológiával készülnek, szűretlenül kerülnek palackba. A Múzsa Borház aranyérmes házasított borairól nevezetes, amelyeket a küvé elnevezés levédése miatt -a Múzsa Borház a jövőben \"Ölelő\" borokként hoz forgalomba. Ezek mindegyikéáben szerepel a nektár, amely megkülönböztetett ízvilágot ad ezeknek a boroknak.