A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Olaszrizling

Múzsa Borház Olaszrizling 2007

Véleményünk szerint

A bor illata egyrészt citrusos, füves, virágos jegyeket vonultat fel, a háttérben azonban érezhető egy túlérett gyümölcsös vonal is. Kóstoláskor jó felépítésűnek találjuk a bort, a szőlőfajta esetében gyakran előbukkanó kesernyés ízjegyet az illatnak megfelelő, de annál visszafogottabb aromák és élénk savak egészítik ki. Készítsünk hozzá rengeteg friss zöldfűszerrel gazdagított omlettet és üljünk vele a napra! Az se baj, ha a bor kitart délutánra is, amikor hőmérséklettől függően fröccs is készíthető belőle.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2010-06-01

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Balatonfüred-Csopak
 • Alkohol %

  13.0 %
 • Palackmennyiség

  0
 • Ár

  1000 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% olaszrizling

A pincészet borbemutatása

Balatonszőlős Öreghegyi dűlőből szelektált, harmonikus savösszetételű, száraz fehérbor. Élénk, kifinomult savai, elegáns ízvilága, friss gyümölcsössége egyaránt szépen illik a könnyed fehérhúsokhoz, zöldköretekhez, valamint tartalmas levesekhez.

Érlelési információk

Reduktív módon készült.

Hol vásárolható meg

Vinotéka, pincészet, éttermek

Múzsa Borház bemutatása

Balatonfüred, Balatonszőlős, Tihany településeken 20 hektár szőlőterület, melynek 80%-a új telepítés, a termőre fordulás jelenleg történik. A MÚZSA BORHÁZ tulajdonosai Füzessy István és Bakonyi Elvira házastársak, előbbi készíti a borokat, aki az Év Bortermelője Balatonfüreden 2009. cím birtokosa, kertészmérnök. Az első szőlőterület 1997-ben került tulajdonukba. A fehérboraik elsősorban irányított erjesztéssel, reduktív technológiával készülnek, egyes tételeket hosszabb-rövidebb ideig fahordóban is érlelik. A vörösek kizárólag hagyományos technológiával készülnek, szűretlenül kerülnek palackba. A Múzsa Borház aranyérmes házasított borairól nevezetes, amelyeket a küvé elnevezés levédése miatt -a Múzsa Borház a jövőben \"Ölelő\" borokként hoz forgalomba. Ezek mindegyikéáben szerepel a nektár, amely megkülönböztetett ízvilágot ad ezeknek a boroknak.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!