A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Zeleus

Múzsa Borház Zeleus 2007

Véleményünk szerint

A bor illatában egy gyümölcsös és egy herbális, füves karakter kerülgeti egymást, hol az egyik meghatározóbb, hol a másik. Kóstoláskor úgy érezzük, súlycsoportjához képest testes borral van dolgunk, a teltség érzetéhez hozzájárul egy krémes struktúra, a közepes savtartalom és az alkohol is. Mandulába forgatott pisztrángot vagy friss sajtokat javaslunk hozzá.

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2010-04-13

  • Típus

    Száraz
  • Borvidék

    Balatonfüred-Csopak
  • Alkohol %

    13.0 %
  • Palackmennyiség

    0
  • Ár

    2000 Ft
  • Fajtaösszetétel

    nektár, szürkebarát, olaszrizling, sauvignon blanc

A pincészet borbemutatása

A Múzsa Borház nagy küvéje. Balatonszőlősi dűlőkből, szelektált szőlőből, négy fajta bor házasításával készült, elegáns illat és ízvilágú bor, úgy előételek, gazdagon komponált főételek, mint desszertek nagyszerű párja, méltán viseli Balatonszőlős középkori nevét.

Érlelési információk

Tölgyfahordós érlelés

Hol vásárolható meg

Kiskeresdők, éttermek, pincészet

Múzsa Borház bemutatása

Balatonfüred, Balatonszőlős, Tihany településeken 20 hektár szőlőterület, melynek 80%-a új telepítés, a termőre fordulás jelenleg történik. A MÚZSA BORHÁZ tulajdonosai Füzessy István és Bakonyi Elvira házastársak, előbbi készíti a borokat, aki az Év Bortermelője Balatonfüreden 2009. cím birtokosa, kertészmérnök. Az első szőlőterület 1997-ben került tulajdonukba. A fehérboraik elsősorban irányított erjesztéssel, reduktív technológiával készülnek, egyes tételeket hosszabb-rövidebb ideig fahordóban is érlelik. A vörösek kizárólag hagyományos technológiával készülnek, szűretlenül kerülnek palackba. A Múzsa Borház aranyérmes házasított borairól nevezetes, amelyeket a küvé elnevezés levédése miatt -a Múzsa Borház a jövőben \"Ölelő\" borokként hoz forgalomba. Ezek mindegyikéáben szerepel a nektár, amely megkülönböztetett ízvilágot ad ezeknek a boroknak.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!