A pincészet borbemutatása
A Múzsa Borház nagy küvéje. Balatonszőlősi dűlőkből, szelektált szőlőből, négy fajta bor házasításával készült, elegáns illat és ízvilágú bor, úgy előételek, gazdagon komponált főételek, mint desszertek nagyszerű párja, méltán viseli Balatonszőlős középkori nevét.
Érlelési információkTölgyfahordós érlelés |
Hol vásárolható meg
Kiskeresdők, éttermek, pincészet
Múzsa Borház bemutatása
Balatonfüred, Balatonszőlős, Tihany településeken 20 hektár szőlőterület, melynek 80%-a új telepítés, a termőre fordulás jelenleg történik. A MÚZSA BORHÁZ tulajdonosai Füzessy István és Bakonyi Elvira házastársak, előbbi készíti a borokat, aki az Év Bortermelője Balatonfüreden 2009. cím birtokosa, kertészmérnök. Az első szőlőterület 1997-ben került tulajdonukba. A fehérboraik elsősorban irányított erjesztéssel, reduktív technológiával készülnek, egyes tételeket hosszabb-rövidebb ideig fahordóban is érlelik. A vörösek kizárólag hagyományos technológiával készülnek, szűretlenül kerülnek palackba. A Múzsa Borház aranyérmes házasított borairól nevezetes, amelyeket a küvé elnevezés levédése miatt -a Múzsa Borház a jövőben \"Ölelő\" borokként hoz forgalomba. Ezek mindegyikéáben szerepel a nektár, amely megkülönböztetett ízvilágot ad ezeknek a boroknak.