A pincészet borbemutatása
November elején szüretelt, töppedt szőlőből készült borkülönlegesség. Az olaszrizling fajtajellegét kiegészítve, ízben a töppedésből származó zamatok dominálnak, a 77 g/l természetes maradék cukortartalom szép harmóniát alkot az elegáns savakkal. Fogyasztását 10-13C-ra hűtve ajánljuk.
Érlelési információk6 hó új 500 litere tölgyhordóban. Palackozva: 2012.07. |
Pinceidő2020-ig |
Borbély Családi Pincészet bemutatása
A Borbély Családi Pincészetet régi családi hagyományú szõlõtermesztésre és borkészítésre épülve, apáról fiúra szállva alapítottuk újjá 1996-ban. 18ha termõ szõlõterületünkön a Badacsonyi borvidékre jellemző tradicionális fajták, kiváló szõlõjébõl – a kiemelt minőségre törekedve – saját feldolgozással készítjük egyedi ízvilágú borainkat. Kézműves borászatunkban ragaszkodunk a hagyományokhoz, így boraink ászokhordós érlelés után kerülnek palackba. Borainkban megtalálható az érett szőlő gyümölcsös illata, zamata, és a vulkáni talaj adta minerális, terroir jelleg. Olaszrizling Aszú borunkkal Borbély Gyula a 2007-es év Balatoni Borok Mestere címet nyerte el. Látva a borturizmus fejlődését, és a fogyasztókkal való személyes kapcsolattartás fontossága miatt kialakítottuk hangulatos borházunkat és vendégházunkat. A szőlőskertek ölelésében található komfortos, 8-10 fő számára kényelmes vendégházunkban a borbarátok egész évben megpihenhetnek.