A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Olasz rizling

Borbély Családi Pincészet Olasz rizling 2011

Véleményünk szerint

Színe aranysárga. Illatában enyhe illóság nyit, kis szellőztetés hatására tisztul. Ezután buja, telt, benne aszalt gyümölcsök, sok sárga virág, méz, vajasság jelennek meg. A kortyban kis égetett karamell szorítja háttérbe a csonthéjasokat és a zöldfűszereket. Szirupos, az 5,6 g/liter sav nem bizonyul elégnek a 77 gramm maradék cukorhoz. A korty után kömény, kis citrusos fanyarság marad a szájban. Badacsonyi karakter.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2016-01-05

 • Típus

  Édes
 • Borvidék

  Badacsony
 • Alkohol %

  14,5 %
 • Palackmennyiség

  2500
 • Ár

  4600 ft
 • Fajtaösszetétel

  100% olaszrizling

A pincészet borbemutatása

November elején szüretelt, töppedt szőlőből készült borkülönlegesség. Az olaszrizling fajtajellegét kiegészítve, ízben a töppedésből származó zamatok dominálnak, a 77 g/l természetes maradék cukortartalom szép harmóniát alkot az elegáns savakkal. Fogyasztását 10-13C-ra hűtve ajánljuk.

Érlelési információk

6 hó új 500 litere tölgyhordóban. Palackozva: 2012.07.

Pinceidő

2020-ig

Borbély Családi Pincészet bemutatása

A Borbély Családi Pincészetet régi családi hagyományú szõlõtermesztésre és borkészítésre épülve, apáról fiúra szállva alapítottuk újjá 1996-ban. 18ha termõ szõlõterületünkön a Badacsonyi borvidékre jellemző tradicionális fajták, kiváló szõlõjébõl – a kiemelt minőségre törekedve – saját feldolgozással készítjük egyedi ízvilágú borainkat. Kézműves borászatunkban ragaszkodunk a hagyományokhoz, így boraink ászokhordós érlelés után kerülnek palackba. Borainkban megtalálható az érett szőlő gyümölcsös illata, zamata, és a vulkáni talaj adta minerális, terroir jelleg. Olaszrizling Aszú borunkkal Borbély Gyula a 2007-es év Balatoni Borok Mestere címet nyerte el. Látva a borturizmus fejlődését, és a fogyasztókkal való személyes kapcsolattartás fontossága miatt kialakítottuk hangulatos borházunkat és vendégházunkat. A szőlőskertek ölelésében található komfortos, 8-10 fő számára kényelmes vendégházunkban a borbarátok egész évben megpihenhetnek.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!