A pincészet borbemutatása
A Kopár és Szarkás dűlő valamint a Dobogó (Nagyharsány) és Kenderföld (Kisharsány) dűlők termését két részletben szüreteltük. 2009. szeptember 20-án a melegebb Kopár és a Szarkás dűlőből és 2-3 héttel később pedig a hidegebb területekről Kisharsányból és Nagyharsányból került a termés a feldolgozóba. A kiváló minőségű termést bogyózás után kóracél tartályban erjesztjük12-15 fokon, melyet 2 hét finom seprőn tartás követett. A rizlinget az év folyamán több tételben szeretnénk palackozni. Az első tételeket 2009. novemberben zártuk palackokba. Kóstolási jegyzet: Pohárba kerülve csak úgy robban a tavaszi rét. Üde-friss illat, mely idővel csak intenzívebb lesz. Levegőztetve illatában a gyümölcsök veszik át a vezető szerepet. Kóstolva kicsit becsapós, édeskés íz, de azonnal érezhető hogy teljesen száraz. Tele gyümölccsel, talán egres és fehér húsú barack. A sav- alkohol szépen tartja magát a korty végéig, mely igen hosszan érezhető. Sokrétű, játékos. Hamar bele lehet szeretni.
Érlelési információkA bogyózás után kóracél tartályban erjesztődik 12-15 fokon. |
Pinceidő3 év |
Hol vásárolható meg
Veritas, Corvinum, Vinárium
Gere Tamás és Zsolt Pincészete bemutatása
Pincészetünk szőlőtermesztéssel és feldolgozással foglalkozik. Az első saját palackozású borunkat 1988-ban hoztuk forgalomba, melyek mára országosan ismerté váltak. Pincészetünk jelenleg 27 hektáron gazdálkodik. Ültetvényeink Villány, Nagyharsány és Siklós legjobb adottságú területein helyezkednek el. Az egyre növekvő mennyiség miatt 2002-ben fejlesztésekbe kezdtünk. A technológiai folyamatokat szétválasztottuk: a feldolgozás és a borok hordós érlelése Nagyharsányban történik, míg a palackozás, a palackos érlelés és a kereskedők kiszolgálása az újonnan épült villányi üzemünkben. Villányi pincénkben a hét minden napján lehetőség van vásárlásra, kóstolásra és üzemlátogatásra.