A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Olaszrizling

Gere Tamás és Zsolt Pincészete Olaszrizling 2009

Véleményünk szerint

A bor illatában a friss virágos árnyalatok közepes intenzitáson keverednek a gyümölcsösséggel. A kortyban is az aktív gyógynövényes aromákat és az élénk savakat érezzük meg először, amelyek egy könnyed testtel párosulnak, egyszerű, üde ízképet alkotva. A lecsengésben keserű mandula érezhető. Nyáresti bor, amit kínálhatunk érlelt, lágy kecskesajthoz és zöld spárgához, de ne zárjuk ki a fröccsalapanyagok köréből sem!

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2010-07-14

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Villány
 • Alkohol %

  12.0 %
 • Palackmennyiség

  20000
 • Ár

  1100-1300 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% olaszrizling

Gere Tamás és Zsolt Pincészete borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

A Kopár és Szarkás dűlő valamint a Dobogó (Nagyharsány) és Kenderföld (Kisharsány) dűlők termését két részletben szüreteltük. 2009. szeptember 20-án a melegebb Kopár és a Szarkás dűlőből és 2-3 héttel később pedig a hidegebb területekről Kisharsányból és Nagyharsányból került a termés a feldolgozóba. A kiváló minőségű termést bogyózás után kóracél tartályban erjesztjük12-15 fokon, melyet 2 hét finom seprőn tartás követett. A rizlinget az év folyamán több tételben szeretnénk palackozni. Az első tételeket 2009. novemberben zártuk palackokba. Kóstolási jegyzet: Pohárba kerülve csak úgy robban a tavaszi rét. Üde-friss illat, mely idővel csak intenzívebb lesz. Levegőztetve illatában a gyümölcsök veszik át a vezető szerepet. Kóstolva kicsit becsapós, édeskés íz, de azonnal érezhető hogy teljesen száraz. Tele gyümölccsel, talán egres és fehér húsú barack. A sav- alkohol szépen tartja magát a korty végéig, mely igen hosszan érezhető. Sokrétű, játékos. Hamar bele lehet szeretni.

Érlelési információk

A bogyózás után kóracél tartályban erjesztődik 12-15 fokon.

Pinceidő

3 év

Hol vásárolható meg

Veritas, Corvinum, Vinárium

Gere Tamás és Zsolt Pincészete bemutatása

Pincészetünk szőlőtermesztéssel és feldolgozással foglalkozik. Az első saját palackozású borunkat 1988-ban hoztuk forgalomba, melyek mára országosan ismerté váltak. Pincészetünk jelenleg 27 hektáron gazdálkodik. Ültetvényeink Villány, Nagyharsány és Siklós legjobb adottságú területein helyezkednek el. Az egyre növekvő mennyiség miatt 2002-ben fejlesztésekbe kezdtünk. A technológiai folyamatokat szétválasztottuk: a feldolgozás és a borok hordós érlelése Nagyharsányban történik, míg a palackozás, a palackos érlelés és a kereskedők kiszolgálása az újonnan épült villányi üzemünkben. Villányi pincénkben a hét minden napján lehetőség van vásárlásra, kóstolásra és üzemlátogatásra.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!