A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Padok Selection

Petrény Winery Padok Selection 2011

Véleményünk szerint

Rubinszínű a poharunkban lévő bor. Az illat gazdagon lép fel csokoládés, kávés és túlérett piros bogyós gyümölcsöket tárva a kóstoló elé, amelyeknek köszönhetően egy édes hangulat jellemzi az illatvilágot. A korty aromatikája ehhez képest visszafogottnak hat, leginkább a hordós érlelés jegyei érvényesülnek benne közepes intenzitással. A jelentős testet magas alkoholtartalom kíséri, a tanninok beépültek a szerkezetbe, a savak érzete visszafogott.

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2015-03-10

  • Típus

    Száraz
  • Borvidék

    Eger
  • Alkohol %

    15,0 %
  • Palackmennyiség

    nincs adat
  • Ár

    nincs adat
  • Fajtaösszetétel

    cabernet sauvignon
    cabernet franc
    merlot

Petrény Winery borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Világszerte ismert, karakteres, bordói cuvée. Prémium válogatás a pincészet szelektált dűlőjéről, a Padokról. Érett gyümölcsérzet, kellemes fűszerezettség, harmonizáló hordós karakterrel, összetett, pontosabban komplex hatás.

Érlelési információk

A bort 24 hónapig érlelték barrique és ászok tölgyfa hordóban egyaránt. A piacra lépés előtt hat hónap palackos érlelést kapott.

Petrény Winery bemutatása

A Petrény család nemzedékek óta foglalkozik szőlőműveléssel és borkészítéssel saját fogyasztásra. Ez adott ihletet a 2002-ben elkezdett szőlészet és borászat modern, de mégis hagyományokra épülő fejlesztésére. Jelenleg, közel 125 hektáron gazdálkodunk, melynek fele új telepítésű, kis terhelésű, kiváló fekvésű és jó talajon lévő ültetvény. Meggyőződésünk, hogy a jó bor alapja a kiváló minőségű szőlő, amit csakis gondos műveléssel lehet a tőkéről megszerezni. Alacsony terheléssel segítünk a szőlőt ellenállóbbá tenni a betegségekkel szemben, ezzel a növényvédelmet a minimálisra szorítani, a legkevesebb és kizárólag „zöld” szerekkel permetezni. A bio-dinamikus művelésre való törekvés keretében területeink regisztrálva vannak és megfelelnek az európai uniós előírásoknak. Az érett, kizárólag egészséges szőlőt természetes, hagyományos technológiával, a lehető legtisztább körülmények között erjesztjük. A borok fejlődését tradicionális tölgyfahordók és jó klímájú pince – a régió első kóser pincéje - segíti. Szeretnénk, hogy minél több fogyasztó megismerje és megkedvelje a borainkban rejtőző gyümölcs ízét és a borvidék talajának, klímájának évszázadok óta őrzött egyedi zamatát.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!