A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Borgundi Egri Bikavér

Petrény Winery Borgundi Egri Bikavér 2012

Véleményünk szerint

Gránátba hajló peremű, rubintszínű bor. Illatában és ízében egyaránt megjelennek az érett feketebogyós gyümölcsök – fekete cseresznye, szeder, áfonya -, a hordós érlelésre utaló füstösséggel, pörkölt magvakkal, édesfűszerekkel. Jól integrált, visszafogott mennyiségű tannin, szép sav, könnyed korty: egy igazán elegáns egri bikavér, amely úgy tud mélységet mutatni, hogy nem válik nehézzé.

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2017-09-11

  • Típus

    Száraz
  • Borvidék

    Eger
  • Alkohol %

    13,5 %
  • Palackmennyiség

    nincs adat
  • Ár

    nincs adat
  • Fajtaösszetétel

    cabernet sauvignon, cabernet franc, pinot noir, syrah, kékfrankos

Petrény Winery borok ingyenes szállítással

Petrény Winery bemutatása

A Petrény család nemzedékek óta foglalkozik szőlőműveléssel és borkészítéssel saját fogyasztásra. Ez adott ihletet a 2002-ben elkezdett szőlészet és borászat modern, de mégis hagyományokra épülő fejlesztésére. Jelenleg, közel 125 hektáron gazdálkodunk, melynek fele új telepítésű, kis terhelésű, kiváló fekvésű és jó talajon lévő ültetvény. Meggyőződésünk, hogy a jó bor alapja a kiváló minőségű szőlő, amit csakis gondos műveléssel lehet a tőkéről megszerezni. Alacsony terheléssel segítünk a szőlőt ellenállóbbá tenni a betegségekkel szemben, ezzel a növényvédelmet a minimálisra szorítani, a legkevesebb és kizárólag „zöld” szerekkel permetezni. A bio-dinamikus művelésre való törekvés keretében területeink regisztrálva vannak és megfelelnek az európai uniós előírásoknak. Az érett, kizárólag egészséges szőlőt természetes, hagyományos technológiával, a lehető legtisztább körülmények között erjesztjük. A borok fejlődését tradicionális tölgyfahordók és jó klímájú pince – a régió első kóser pincéje - segíti. Szeretnénk, hogy minél több fogyasztó megismerje és megkedvelje a borainkban rejtőző gyümölcs ízét és a borvidék talajának, klímájának évszázadok óta őrzött egyedi zamatát.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!