A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Pajzos Tokaji Furmint Selection

Pajzos Tokaj Pajzos Tokaji Furmint Selection 2013

Véleményünk szerint

Szalmasárga a bor színe. A gyümölcsközpontú illat intenzíven lép fel, karakterében érő banánra és barackra emlékeztet, mindezeken túl azonban érezhető a hordós érlelés hatása. Az illatnak megfelelően a kortyot is az ízgazdagság jellemzi; ásványosság és a sárga húsú gyümölcsök felfedezhetőek benne, de inkább a mézes és a pörkölési zamatok játsszák a főszerepet. Míg kóstoláskor az első benyomást a telt aromatika jelenti, addig a korty második felében és a lecsengésben már a jelentős test és a magas alkoholtartalom bizonyul meghatározónak; a savak mennyisége ezek mellett visszafogottnak hat.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2015-03-03

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Tokaj
 • Alkohol %

  15,0 %
 • Palackmennyiség

  5600
 • Ár

  3500-3900 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% furmint

Pajzos Tokaj borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Színes, gazdag furmint citrusos ízvilággal és aszalt déligyümölcsökkel: marakujával, ananásszal, valamint a fahordóból származó vaníliás-kókuszos, finom fűszerességgel.

Érlelési információk

Erjesztés tölgyfa hordóban – spontán és irányított. Érlelés: 500 literes, új tölgyfa hordókban 6 hónapig battonage-on. A hordók fele mecseki tölgy, melyek vaníliásabb, kókuszosabb aromákat adtak át a bornak, míg a zempléni hordók a bor testességét, karakterét erősítették, és borsos fűszerességgel gazdagították azt. Szüret: 45 éves szőlőtőkékről, 1-1,5 kg tőketerheléssel. A szüret három lépcsőben zajlott: szeptember közepén magas savú, alacsony cukortartalmú fürtöket, szeptember végén teljes érésben lévő fürtöket, október közepén pedig enyhén töppedt vagy túlérett szőlőfürtöket szüreteltünk. 2014. május 13-án palackozták.

Pinceidő

6-10 év

Hol vásárolható meg

2014. decembertől borszaküzletekben, 2015. januártól éttermekben

Pajzos Tokaj bemutatása

A Pajzos Pincészetet 1992-ben alapította 12 befektető. A jelenlegi tulajdonos, Jean-Louis Laborde agrármérnök, 1997-ig csak a háttérből volt jelen a borászat életében, amelyben 2000-ben szerzett többségi tulajdonrészt. Ekkor kezdeményezésére újratelepítették a Pajzos dűlőt, így biztosítva az optimális szőlőtermesztést. A Pajzos borok azóta a világ számos országában helyet kaptak a vacsoraasztalon,kiváló presztízs éttermekben, valamint exkluzív gálavacsorákon, így öregbítve a Tokaji Borvidék és a tokaji borok hírnevét. A Pajzos termékcsalád borait a bodrogolaszi Pajzos és sárospataki Megyer dűlők prémium terméséből készítjük. Ezeket a borokat pincészetünk a tokaji hagyományoknak megfelelően gondos szőlészeti és borászati munkával, hordós érleléssel, illetve a modern borkészítési eljárásoknak megfelelően reduktív verzióban is készíti. A prémium Pajzos borok tökéletesen kifejezik két nagyszerű dűlőnk különböző adottságait: A Megyer dűlő ropogós, lendületes, kiváló minőségű száraz alapborokat ad, melyeket hűvösség, elegancia, karakteres ásványosság, valamint friss és üde savszerkezet jellemez – ez a dűlő adja a Pajzos márka prémium minőségű száraz borait. A Pajzos dűlőből származó édes borok üdék, frissek és zamatosak. A pohárba illatolva őszibarack és fehér virágok sora – bodza, kamilla, citrusos - mandarinos illat- és ízjegyek, valamint szép ásványosság kényezteti a borkedvelőket. Ezek a borok méltán legendásak: évtizedek múltán is megtartják gazdag, gyümölcsös aromavilágukat, nem veszítenek a gerincet adó savak frissességéből. A Tokaji Borvidéken készült borokat egyedi, ásványos karakter jellemzi. A szép savstruktúrájú borok tökéletesen illenek a nemzetközi és a magyar konyha ételeihez és kiválóan élvezhetők önmagukban is,akár egy délutáni beszélgetés kísérőjeként. A Pajzos termékcsaládban száraz, késői szüretelésű, szamorodni és aszú borok találhatók.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!