A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Tokaji 6 Puttonyos Aszú

Királyudvar Tokaji 6 Puttonyos Aszú 2002

Véleményünk szerint

Aki ezt a bort nem szereti, az nem szereti a napfényt sem. A mélyen aranyszínű bornak „csak” közepesen intenzív mégis mintha fizikailag is testet öltő illata lenne, olyan mintha egy illatfelhőbe dugnánk az orrunkat, egy felhőbe, amelyen pufók, barokkos angyalkák ülnek. Szelíd mégis tömény: gyümölcsvirág, narancshéj és sárgabaracklekvár illat. Az ízben harmonikus, selymes egységgé forrnak össze a citrusok, a minerális és az édes ízjegyek. A bor olyan, mint egy sokégős kristálycsillár. Klasszikus, nemes libamájételekhez adnánk, és titkos naplóbejegyzéseket vagy elfeledett történeteket olvasnánk mellé.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2008-04-30

 • Típus

  Édes
 • Borvidék

  Tokaj
 • Alkohol %

  10.0 %
 • Palackmennyiség

  10700
 • Ár

  15500 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% furmint

Királyudvar borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Lassan nyíló illatú, citrusos izű, eleven savú, magas struktúrájú aszú. Felszíne sima, tiszta és rendezett, utóíze hosszú.

Érlelési információk

24 hónap, 2 hl hordóban

Pinceidő

30 év

Hol vásárolható meg

Királyudvar Kft., Ital-tár Kft.

Királyudvar bemutatása

Az 1997-ben alapított Királyudvar az első butik borászat volt Tokaj-Hegyalján. A tarcali székhelyű pincészet története a 16. századik nyúlik vissza, jenlegi tulajdonosa, Anthony Hwang azonban csak 1997-ben karolta fel. A birtokhoz ma 75 hektárnyi szőlőterület tartozik, ezek a Percze, a Nyúlászó, a Betsek, a Lapis, a Henye, a Suba, és a Danczka dűlőkben fekszenek. A birtok 15 hektáron elismerten bio, biodinamikus műveléssel gazdálkodik, és a szőlőfeldolgozás, borkészítés során is mellőzi a vegyszereket.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!