A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Pannonhalmi Olaszrizling

Babarczi Szőlőbirtok és Pince Pannonhalmi Olaszrizling 2013

Véleményünk szerint

A halvány szalmasárga bor illatában érezhető sárga húsú gyümölcsök, virágok és olajos magvak határozottan lépnek fel. Kóstoláskor érezzük, hogy a bort egyenessé teszik a lendületes savak, az így létrejövő gerinchez citrusos asszociációk és enyhe mandulás kesernyésség tapad. A savérzet stabilitásából következtethetünk a közepes beltartalomra és alkoholra. Kiegyensúlyozott, zamatos tétel.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2014-08-19

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Pannonhalma-Sokoróalja
 • Alkohol %

  12,5 %
 • Palackmennyiség

  2600
 • Ár

  1390 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% olaszrizling

A pincészet borbemutatása

Karakteres, minőségi bora azonnal felismerhető keserűmandulára emlékeztető finom zamatáról. Savai harmonikusak, íze hosszan tartó. Hideg sültek, szendvicsek, halászlé és borjúételek mellé ajánljuk fogyasztani.

Érlelési információk

Tartályos feldolgozás, 2014 februárjában palackozva.

Pinceidő

1 év

Hol vásárolható meg

IFDT, Borvár Borkereskedelmi, BorPont

Babarczi Szőlőbirtok és Pince bemutatása

A Babarczi Szőlőbirtok majdnem három évtizedes múltra visszatekintő családi vállalkozás, amely a Pannonhalmi Borvidék egyik meghatározó pincészete. Jelenleg 55 hektáron művelünk szőlőt, melyekből reduktív fehér borokat készítünk. Pincészetünk folyamatosan fejleszti borászati eszközeit, gépparkját aminek köszönhetően magas színvonalú technológiával rendelkezünk. A borászatunk szőlőültetvényei Győrújbaráton, Tényőn és Győrszemerén helyezkednek el. A Babarczi Szőlőbirtok a vidékre leginkább jellemző minőségi fehér borokat kínál kóstolásra, illetve megvételre is. A pincészetünk célja, a palackos boraink széleskörű megismertetése mind az idősebb, mind pedig a fiatalabb generációval. Ezért szervezünk borkóstolókat, borvacsorákat, hogy a fogyasztókat megismertessük és közelebb hozzuk a borkészítéshez és annak helyszínéhez.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!