A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Le Sommelier Kékfrankos

Malatinszky Kúria Organikus Szőlőbirtok Le Sommelier Kékfrankos 2008

Véleményünk szerint

Rubinszínű a bor. A pohárba szagolva elsőként animális, dohányos asszociációkat érzünk, majd előbújnak a hosszabb palackos érlelésnek köszönhetően propoliszos tónust öltő sötét bogyós gyümölcsök. A bor szerkezeti elemei a közepes súlycsoportba sorolhatóak, karakterükben feszes, szikár hangulatot hordoznak, ahogy inkább a gerinc, mint a húsosság határozza meg a kompozíciót. A kortyban visszatérnek az illatban már tapasztalt gyümölcsök, de dominánsak a földes ízek is; a lecsengés étcsokoládés zamatokkal búcsúzik.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2014-09-16

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Villány
 • Alkohol %

  13,5 %
 • Palackmennyiség

  7000
 • Ár

  3000 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% kékfrankos

Malatinszky Kúria Organikus Szőlőbirtok borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Sajátos megfogalmazása a fajtának, a szőlő eredendő tulajdonságaira épít a borászati megvalósítás is. Burgundi karakter, izgalmasan ötvöződik a magas hőösszegű évjárat különleges hatásaival. Gyümölcsös és lendületes, az érési folyamat elején. A Külügyminisztérium Borválogatásban 2013-ban a legjobb kékfrankos lett.

Érlelési információk

A bort tíz hónapos tölgyfa hordós érlelést követően 2009. augusztus 1-jén palackozták.

Pinceidő

2 év

Hol vásárolható meg

Malatinszky Borszaküzlet (1051 Budapest, József A. u. 12.), Spar.

Malatinszky Kúria Organikus Szőlőbirtok bemutatása

"Malatinszky Csabának bizonyára még az ereiben is cabernet franc folyik. Szőlőit féltő gonddal ápolja 30 hektáros birtokán Dél-Magyarország Villány-Siklósi borvidéken. Mint mondja: igénye és kapacitása sincs nagyobb termőterületre, hiszen azt már nem felügyelhetné személyesen. A korábban sommelier-ként tevékenykedő borász birtokán 2009 óta biotermeléssel készülnek a borok. Pincészete híres harmonikus, komplex vörösborairól, különös tekintettel a villányi terroirhoz leginkább illő cabernet franc-ra, mely csakúgy része a Malatinszky Kúria zászlóshajójaként számon tartott, mindenkit lenyűgöző szűretlen sorozatának, mint a Kövesföld (dűlőszelektált Bordeux-i összeállítás). Malatinszky fehérborait, az aromás Serenát és a kifinomult Chardonnay-t is érdemes megízlelni." Caroline Gilby


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!