A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Portugieser

Mokos Pincészet Portugieser 2013

Véleményünk szerint

A mélyvörös bor pereme még élénk lilás árnyalatokat mutat. Az illat rövid szellőztetés után intenzíven lép fel, cseresznyés, meggyes, fűszeres aromákat vonultatva fel. Kóstoláskor könnyed testre, élénk savérzetre, visszafogott tanninokra, alacsony alkoholtartalomra és kevés szén-dioxidra épülő szerkezettel találkozunk, amelyet az illat meggyes asszociációi kísérnek.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2014-08-26

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Villány
 • Alkohol %

  12,5 %
 • Palackmennyiség

  15000
 • Ár

  1490 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% portugieser

A pincészet borbemutatása

A Villányi-hegység Palkonyához közeli platójára, a Weingarten-dűlőbe telepített, gondosan művelt kékoportó szőlőtőkék terméséből a legnagyobb odafigyeléssel készítettük el e különleges minőségű villányi bort. Rubinvörös szín, lágy és bársonyos ízkarakter jellemzi, mely igen finom gyümölcsillatokkal rendelkezik. Bármikor ünnepivé varázsol egy kellemes borjúpaprikást 16-18 fokos hőmérsékleten fogyasztva.

Érlelési információk

Tartályos feldolgozás, 2014. június 15-én palackozták.

Hol vásárolható meg

Mokos Pincészet, Cabernet Hotel és Borétterem, www.mokos.hu

Mokos Pincészet bemutatása

Családi Pincészetünk három generáció óta van jelen a Villányi Borvidék életében – immár két településen: Palkonyán és Villánykövesden. A nagy áttörést pincészetünk életében a 2003-as év hozta, amikor Palkonyán, a Weingarten dűlőben 15 hektár szőlő telepítésébe kezdett Mokos Gábor, kiegészítve az elődeinktől örökölt villánykövesdi ültetvényeket. Bár a területeket azóta nem bővítettük, más irányú fejlesztésbe kezdtünk, célul tűzve ki a kisebb borvidéki települések életének felpezsdítését...


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!