A pincészet borbemutatása
A pohárban bíbor szín fogad, bár az illat egy kicsit várat magára. Egy kis szellőztetés után, a meggyfa alatt találjuk magunkat. Szemezgetve a szebbnél szebb fürtökből. Kóstolva a meggy csak erősödik majd egy kis szamóca is érkezik mellé.
Érlelési információkReduktív technológia. Hideg maceráció 4 napig, majd hűtött erjesztés (25 fokon), minek következtében sikerült a lehető legtöbb gyümölcsösséget kinyerni a szőlőből. |
PinceidőPrimőr bor, most fogyasztandó |
Hol vásárolható meg
A pincénél
Gere Tamás és Zsolt Pincészete bemutatása
Pincészetünk szőlőtermesztéssel és feldolgozással foglalkozik. Az első saját palackozású borunkat 1988-ban hoztuk forgalomba, melyek mára országosan ismerté váltak. Pincészetünk jelenleg 27 hektáron gazdálkodik. Ültetvényeink Villány, Nagyharsány és Siklós legjobb adottságú területein helyezkednek el. Az egyre növekvő mennyiség miatt 2002-ben fejlesztésekbe kezdtünk. A technológiai folyamatokat szétválasztottuk: a feldolgozás és a borok hordós érlelése Nagyharsányban történik, míg a palackozás, a palackos érlelés és a kereskedők kiszolgálása az újonnan épült villányi üzemünkben. Villányi pincénkben a hét minden napján lehetőség van vásárlásra, kóstolásra és üzemlátogatásra.