A pincészet borbemutatása
Cabernet sauvignon tőkéink adta szőlő karakteres, férfias, testes bora, melyet a két két évig 225 literes barrique hordóban érleltünk.
Érlelési információkTaucher tartályban, 21-25 fokos hőmérsékleten 3-4 óránként csömöszölték a bort. Az érlelés 26 hónapig tartott második töltésű, medium plusz pörkölésű, 225 literes, magyar (zempléni) tölgyfa hordókban. A palackozásra 2014. szeptember 10-én került sor. |
Hol vásárolható meg
www.mokos.hu/webshop, Mokos Pincészet, Hotel Cabernet, Cabernet Borétterem
Mokos Pincészet bemutatása
Családi Pincészetünk három generáció óta van jelen a Villányi Borvidék életében – immár két településen: Palkonyán és Villánykövesden. A nagy áttörést pincészetünk életében a 2003-as év hozta, amikor Palkonyán, a Weingarten dűlőben 15 hektár szőlő telepítésébe kezdett Mokos Gábor, kiegészítve az elődeinktől örökölt villánykövesdi ültetvényeket. Bár a területeket azóta nem bővítettük, más irányú fejlesztésbe kezdtünk, célul tűzve ki a kisebb borvidéki települések életének felpezsdítését...