A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Villányi Cabernet Sauvignon Barrique

Mokos Pincészet Villányi Cabernet Sauvignon Barrique 2011

Véleményünk szerint

A rubinszínű bor illata közepes intenzitással mutatja főként szedret és áfonyát idéző gyümölcsös, valamint pörkölési jegyeit. Kóstoláskor ezek a kék és fekete bogyós gyümölcsös asszociációk folytatódnak a kortyban is, ahol markáns, az ínyhez tapadó tanninstruktúrát kapnak társul. A test telt, az alkohol magas, a savérzet közepes ebben a csersavakat a fókuszpontba álló vörösborban.

 • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2015-04-28

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Villány
 • Alkohol %

  15,2 %
 • Palackmennyiség

  1350
 • Ár

  2990 Ft
 • Fajtaösszetétel

  100% cabernet sauvignon

A pincészet borbemutatása

Cabernet sauvignon tőkéink adta szőlő karakteres, férfias, testes bora, melyet a két két évig 225 literes barrique hordóban érleltünk.

Érlelési információk

Taucher tartályban, 21-25 fokos hőmérsékleten 3-4 óránként csömöszölték a bort. Az érlelés 26 hónapig tartott második töltésű, medium plusz pörkölésű, 225 literes, magyar (zempléni) tölgyfa hordókban. A palackozásra 2014. szeptember 10-én került sor.

Hol vásárolható meg

www.mokos.hu/webshop, Mokos Pincészet, Hotel Cabernet, Cabernet Borétterem

Mokos Pincészet bemutatása

Családi Pincészetünk három generáció óta van jelen a Villányi Borvidék életében – immár két településen: Palkonyán és Villánykövesden. A nagy áttörést pincészetünk életében a 2003-as év hozta, amikor Palkonyán, a Weingarten dűlőben 15 hektár szőlő telepítésébe kezdett Mokos Gábor, kiegészítve az elődeinktől örökölt villánykövesdi ültetvényeket. Bár a területeket azóta nem bővítettük, más irányú fejlesztésbe kezdtünk, célul tűzve ki a kisebb borvidéki települések életének felpezsdítését...


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!