A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Primarius

Takler Pince Primarius 2007

Véleményünk szerint

Annyira gazdagok a poharat kitöltő érett gyümölcsös jegyek, hogy simán benyelik az erőteljes hordós érlelés fűszeres aromáit, felülkerekedve rajtuk. A korty is hasonlóan tömény, mindenből sok van benne. Egyediségét az adja, hogy itt is a fekete ribizlis, szilvás ízvilág a meghatározó, a jelentős test, a magas alkohol- és tannintartalom, valamint a karakteres savérzet nem öncélúan van jelen, inkább ezen ízek kiemelésére. Koncentrált, súlyos bor, csak időt szánva rá érdemes hozzákezdeni!

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2011-09-28

  • Típus

    Száraz
  • Borvidék

    Szekszárd
  • Alkohol %

    16.0 %
  • Palackmennyiség

    12000
  • Ár

    10800 Ft
  • Fajtaösszetétel

    100% merlot

Takler Pince borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

100 % Merlot. Pincészetünk presztízs bora. A szekszárdi Görögszó, Strázsahegy, Porkoláb-völgy, valamint Várdomb dűlők válogatott szőlőiből készült ez az igen koncentrált, komplex vörösbor. A rendkívül visszafogott terhelésnek, valamint a teljesen beérett szőlőnek köszönhetően különleges illat és ízvilág jellemzi, amelyben az erdei gyümölcsök mellett a feketeribiszke jegyei a legmeghatározóbbak, egy kis szarvasgombás beütéssel kiegészülve. A bor 20 hónapig érlelődött új, 500 l-es magyar tölgyfahordókban.

Érlelési információk

20 hónapig közepes, új, magyar tölgyfahordóban érlelt bor.

Pinceidő

10-12 év

Hol vásárolható meg

Bortársaság

Takler Pince bemutatása

Családi vállalkozásunkat hárman irányítjuk, Takler Ferenc és két fia. 51 ha saját szőlőültetvénnyel rendelkezünk. Filozófiánk, hogy érett szőlőből, visszafogott terheléssel a szekszárdi borvidék értékeit messzemenőkig tükröző, egyedi karakterű borokat készítsünk, amelyekre leginkább a testesség, bársonyosság, és zamatgazdagság a legjellemzőbb.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!