A pincészet borbemutatása
88 g maradék cukor, 7 g sav. Szőlőültetvényeink déli, napfényben gazdag dűlőiről, túlérett, magas cukortartalmú szőlőszemekből készítettük ezt a cuvée-t, melyben a Tokaji borvidék legkarakánabb fajtája, a furmint adja a férfias savgerincet, a hárslevelű a nőies bájt, a finom eleganciát. Üde friss illatok csábítanak az első korty elfogyasztására, melyhez az érett körte, a cseresznye és a vaníliás almakompót íze társul, levendulával a háttérben. Egy korty napfény, egy korty szerelem!
Érlelési információkKét hónap tölgyfahordós érlelés, palackozás időpontja: 2014.09.11. |
Mádi Bodnár Pincészet bemutatása
Tisztességesen dolgozó, barátságos kis családi pincészetünket immár 15 éve formáljuk. Családi hagyományt folytatva, teljes egészében saját erőből építjük birtokunkat. A Bodnár család 1969-ben kezd szőlővel foglalkozni. Ebben az évben telepítik a szülők az első szőlőültetvényüket a mádi Úrágya-dűlőben. Szorgos munka eredményeként napjainkra 7,8 hektárra bővült a birtok. 2007-ig a magas cukortartalmú édes borokra, ezen belül is magas puttonyszámú aszúk készítésére törekedett a pincészet. Ezt a stratégiát a birtok összetétele jelentős mértékben indokolja, hiszen a területeik jelentős része a mádi Danczka-dűlőben helyezkedik el,mely legbőségesebben termi az aszúszemeket. 2007- ben új irányban mozdul el a pincészet, megjelennek az elegánsabb, kecsesebb. illatosabb kései szüretelésű tételek a pincészet kínálatában. Ez a kis iránymódosítás tudatosan épített borászati filozófiával párosulva további előre lépést eredményezett a pincészetünk életében. 2009 újabb fordulópont az életünkben. Rendkívüli odafigyeléssel kiválasztjuk azokat a területeket, ahonnan a legkiválóbb minőségű száraz borokat készíthetjük. Az első ilyen tételek a tállyai Galyagas-dűlőből és a mádi Szilvás-dűlőből kerülnek palackba. Pincészetünk a teljes tokaji szortimentet kínálja a fogyasztóknak. Munkánkban a kézműves borkészítési technológiát követjük, csak saját termésű szőlőt dolgozunk fel. Borainkat kizárólag palackozott formában értékesítjük. Szépen és hosszú ideig érlelt aszúkkal büszkélkedhetünk.