A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Ragyogás

Mádi Bodnár Pincészet Ragyogás 2013

Véleményünk szerint

Kései szüret. Színe halvány arany zöld reflexekkel. Illatában kamilla tea, gyógynövények, hárs. Aszalt alma, karamell. Ízében az alma, almalé íze mellett frissítő citrusosságot is érezni. Jó savgerinc, de nem koncentrált. Kis mézesség, égett karamell zárja a kortyot.

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2015-08-04

  • Típus

    Édes
  • Borvidék

    Tokaj
  • Alkohol %

    10,5 %
  • Palackmennyiség

    11000
  • Ár

    3500 ft
  • Fajtaösszetétel

    60% furmint
    40% hárslevelű

A pincészet borbemutatása

88 g maradék cukor, 7 g sav. Szőlőültetvényeink déli, napfényben gazdag dűlőiről, túlérett, magas cukortartalmú szőlőszemekből készítettük ezt a cuvée-t, melyben a Tokaji borvidék legkarakánabb fajtája, a furmint adja a férfias savgerincet, a hárslevelű a nőies bájt, a finom eleganciát. Üde friss illatok csábítanak az első korty elfogyasztására, melyhez az érett körte, a cseresznye és a vaníliás almakompót íze társul, levendulával a háttérben. Egy korty napfény, egy korty szerelem!

Érlelési információk

Két hónap tölgyfahordós érlelés, palackozás időpontja: 2014.09.11.

Mádi Bodnár Pincészet bemutatása

Tisztességesen dolgozó, barátságos kis családi pincészetünket immár 15 éve formáljuk. Családi hagyományt folytatva, teljes egészében saját erőből építjük birtokunkat. A Bodnár család 1969-ben kezd szőlővel foglalkozni. Ebben az évben telepítik a szülők az első szőlőültetvényüket a mádi Úrágya-dűlőben. Szorgos munka eredményeként napjainkra 7,8 hektárra bővült a birtok. 2007-ig a magas cukortartalmú édes borokra, ezen belül is magas puttonyszámú aszúk készítésére törekedett a pincészet. Ezt a stratégiát a birtok összetétele jelentős mértékben indokolja, hiszen a területeik jelentős része a mádi Danczka-dűlőben helyezkedik el,mely legbőségesebben termi az aszúszemeket. 2007- ben új irányban mozdul el a pincészet, megjelennek az elegánsabb, kecsesebb. illatosabb kései szüretelésű tételek a pincészet kínálatában. Ez a kis iránymódosítás tudatosan épített borászati filozófiával párosulva további előre lépést eredményezett a pincészetünk életében. 2009 újabb fordulópont az életünkben. Rendkívüli odafigyeléssel kiválasztjuk azokat a területeket, ahonnan a legkiválóbb minőségű száraz borokat készíthetjük. Az első ilyen tételek a tállyai Galyagas-dűlőből és a mádi Szilvás-dűlőből kerülnek palackba. Pincészetünk a teljes tokaji szortimentet kínálja a fogyasztóknak. Munkánkban a kézműves borkészítési technológiát követjük, csak saját termésű szőlőt dolgozunk fel. Borainkat kizárólag palackozott formában értékesítjük. Szépen és hosszú ideig érlelt aszúkkal büszkélkedhetünk.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!