A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Borbála Cuvée

Breitenbach Pince Borbála Cuvée 2006

Véleményünk szerint

A bor egy tál fahéjas almakompótot, fügét, sárgabaracklekvárt juttat eszünkbe. Az édes gyümölcsök és a téli fűszerek kombinációja plédbe csavar és lepottyant egy fotelba. A korty az illatnak megfelelően halad, bár itt előtérbe kerül egy erőteljesebb mazsolás, datolyás, aszalt vonal. A kortyot leginkább a gazdag, dús ízek határozzák meg, a többi szerkezeti elem ezek mögé simul. Gyümölcsalapú desszertet kérünk mellé almából, barackból, ahogy éppen a szezon hozza. Már kóstoltuk 2010. 01. 06-án: A bor illatkaraktere egy visszafogott hölgyre utal, akinek táskájában narancs, körte, dió és karamell lapul. Az édes bor kóstolásakor töménységet, koncentrációt érzünk, az aromák a lekvárosságig, datolyáig fokozódnak, mégis mintha a lehetőség bimbaja nem tudott volna igazán kinyílni, az üdítő savak híján a mérleg a cukor felé billen. Az utóíz komoly beltartalomról tanúskodik. Készítsünk hozzá narancstortát és a névhez illően kínáljuk hölgyeknek! Szigorú mércével mérve is nagyon jó bor.

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2010-12-13

  • Típus

    Édes
  • Borvidék

    Tokaj
  • Alkohol %

    12.0 %
  • Palackmennyiség

    2062
  • Ár

    2400-3200 Ft
  • Fajtaösszetétel

    60% furmint
    40% hárslevelű

A pincészet borbemutatása

A borban 82,5 g maradékcukor van.

Érlelési információk

22 hónapon át, másodtöltésű francia tölgyfahordóban érlelődött.

Pinceidő

2012-2013

Hol vásárolható meg

Borárium, Kézműves Borok Háza

Breitenbach Pince bemutatása

Pincészetünk 5,6 hektáron gazdálkodik. Furmint és hárslevelű fajtákat termesztünk. A művelésmódok között a magas és az alacsony kordontól a bakművelésig minden megtalálható. A tőkéink kora 40 és 90 év között változik. A borok technológiamentesen készülnek, hagyományos kézi feldolgozással. A borok készítésénél nem használunk fajélesztőt. Bentonit, mérsékelt mennyiségű kén és vizahólyag, amit használunk a borkészítésben. Az átlagosnál hosszabb érlelési időt biztosítunk a boraink természetes stabilitásához. Érleléshez és erjesztéshez is másod- és harmadtöltésű, 225-300 literes fahordót használunk. A tőkénkénti terhelés 0,5 kg és 1,2 kg között változik. A tőkesűrűség 10000 tőke/hektár és 3300 tőke/hektár között változik.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!