A pincészet borbemutatása
Saját ültetvényeink szőlőterméséből készült ez a magas minőségű bor. A tarcali Szarvas, a mádi Királyok és a tolcsvai Szentvér dűlőink legjobb részeinél a tőkék terhelése kevesebb mint 1 kg m2-ként. Mindenben az aszúbor készítés technológiáját tartottuk szem előtt, kivéve a fahordós erjesztést és érlelést. Az aszúszemek feltárása azonos évjáratú borral történt, de 100 kg aszú szemhez mindössze 90 liter bort használtunk fel, hogy minél magasabb cukortartalmú és minél gazdagabb textúrájú legyen a végeredmény; ennek köszönhető a közel 130g/l maradékcukor tartalom. 8-10 órán keresztül áztattuk, majd préseltük, és fajélesztős beoltást követően irányított erjesztéssel 16-18 fokon acél tartályban erjesztettük ezt a nagyszerű bort.
Érlelési információkreduktív érlelés |
Pinceidőa magas beltartalmi értékek miatt nagy fejlődési potenciál, több évig eltartható |
Hol vásárolható meg
Cora, CBA, Reál, catering, gasztronómia, borszaküzletek
Grand Tokaj bemutatása
A Grand Tokaj az állami tulajdonban lévő legjelentősebb magyar borászat, amely az UNESCO Világörökség része címet is viselő, történelmi Tokaj-hegyaljai borvidék legnagyobb pincészeteként, a nemzeti borászati tradíció őrzője és védelmezője. Tevékenysége elsősorban borkészítésre és -értékesítésre, borkóstoltatásra, valamint szőlőalapanyag-termelésre és -felvásárlásra épül. A korábban Tokaj Kereskedőház néven működő borászat 2013-ban lépett a megújulás útjára, amelynek hátterében a vállalat minőségi borkészítés melletti elköteleződése áll. A teljes átalakulást eredményező folyamat része, hogy jelenleg is zajlik a 21. századi igényeknek megfelelő, modern borászati komplexum építése, valamint a pincészet vállalati és termékarculatának frissítése. 2016 folyamán megvalósul a teljes arculati megújulás, amelynek az említett névváltás volt az egyik fontos mérföldköve a borászat életében. Az átalakítás nemcsak azért szükséges, hogy a vállalat betörhessen a világpiacra magasabb színvonalú termékeivel, hanem hogy a tokaji nedűk újra elfoglalják az őket megillető helyüket a minőségi borok nemzetközi piacán.